Hrvatska će dati sve od sebe

Jelovčić: "Ne bojimo se Italije, ključ je disciplina"

03.02.2014.

Jelovčić: "Ne bojimo se Italije, ključ je disciplina"
Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatska će u četvrtfinalu Europskog prvenstva u futsalu igrati protiv Italije, a Franco Jelovčić otkriva koji su temelji za eventualnu novu senzaciju.

Nakon remija protiv Španjolske i Češke, te uvjerljive pobjede Furije nad Česima, hrvatska je reprezentacija izborila nastavak natjecanja na europskoj smotri u Belgiji. U nedjelju navečer aktualni prvaci Španjolci slavili su 8:1.

"Postojalo je malo straha, ali bili smo prilično sigurni u svoj prolaz. Španjolci su bili potreseni remijem s nama, no na kraju su lagano pobijedili i mi smo u četvrtfinalu, što je najvažnije", prokomentirao je konačni rasplet Skupine D hrvatski reprezentativac Franco Jelovčić.

Optimizam uoči četvrtfinalnog ogleda s Italijom, koji je na rasporedu u utorak, temelji se prije svega na dvije protekle predstave:

"Zadovoljan sam dosadašnjim utakmicama. Mislim da smo nadigrali Češku, a pogoci poput Caparovih također su dio futsala i sretni smo zbog njih. Što se moje pojedinačne izvedbe tiče, dobro se osjećam, dobro igram - nikad bolje za reprezentaciju - i nadam se da ću zabijati i dalje. Uvijek sam spreman pomoći reprezentaciji", kaže.

Talijani su na prošlom Europskom prvenstvu, odigranom u Hrvatskoj prije dvije godine, odnijeli brončanu medalju i slove za favorita za plasman u polufinale.

"Nadam se da ćemo ih dobro proučiti i proći u polufinale. Gledali smo ih protiv Azerbajdžana, oni su uvijek isti, među najboljima u Europi. Novak i Grcić mogu nam pomoći s informacijama iz Italije, ali znamo da nas čeka teška utakmica. Izgubili smo od njih u Zagrebu u borbi za treće mjesto, no dat ćemo sve od sebe", najavio je Jelovčić.

"Ako smo mogli iznenaditi Španjolsku, možemo i Italiju. Ključ je disciplina u igri, protiv Češke nam je nedostajalo malo toga. Ne bojimo se Italije, a ni njima nije posebno drago što igraju protiv nas", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri