Italija bolja za jedan gol

Stanković: "Napravili smo iskorak, a igrači su junaci"

04.02.2014.

Stanković: "Napravili smo iskorak, a igrači su junaci"
Foto: UEFA / Sportsfile

Hrvatski izbornik Mato Stanković svjestan je koliko je njegova momčad bila blizu novom polufinalu Europskog prvenstva i žali za propuštenom prilikom, ali zna i da je plasman u četvrtfinale veliki uspjeh.

Pogocima Romana i Fortina Italija je osigurala plasman u poluzavršnicu Europskog prvenstva u Belgiji. Jedini je strijelac za Hrvatsku bio Jelovčić, a svi su golovi pali u prvih deset minuta susreta.

"Ne bih rekao da smo ušli slabije u utakmicu, nego da smo nepažnjom primili gol. Nismo bili pametni taktički na samom početku, ali ljudi zaboravljaju da je to Italija, treća reprezentacija svijeta", izjavio je poslije susreta hrvatski izbornik Mato Stanković.

Nakon dva neriješena ishoda, protiv Španjolske i Češke, Hrvatska je pokazala da se može nositi i s Italijom.

"Objektivno, nismo bili na najvišoj razini iako smo jako dobro parirali većim dijelom utakmice, a u zadnjim smo minutama imali dvije ili tri vrlo dobre prilike. Moramo biti zadovoljni, komentari su pozitivni i mislim da smo napravili značajan iskorak. Žao mi je jer mislim i da smo zaslužili proći dalje, premda je Italija danas bila bolja za taj jedan pogodak", kazao je izbornik.

Na put kući hrvatska ekspedicija kreće uzdignute glave.

"Niti jedan sportaš ne voli otići kući s ovakvog natjecanja, pogotovo kad smo bili tako blizu. Posebno kad znamo kakve su razlike između nas i Talijana, žalosni smo što nismo iskoristili ono što nam se pružalo. Međutim, ovi su igrači naši junaci i oni su najzaslužniji što smo ovako daleko došli", zaključio je Stanković.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri