Na idućim prvenstvima još bolji

Jelovčić: "Hrvatska je sve bliže svjetskoj eliti"

06.02.2014.

Jelovčić: "Hrvatska je sve bliže svjetskoj eliti"
Foto: UEFA / Sportsfile

Nakon završenog nastupa na europskoj smotri u Antwerpenu, hrvatski se reprezentativci okreću budućnosti. Svjesni su da je iza njih dobar turnir, kaže Franco Jelovčić, jedan od najboljih u momčadi Mate Stankovića.

Hrvatska reprezentacija vratila se u srijedu u domovinu, nakon izvrsnog nastupa na Europskom prvenstvu u futsalu. U Belgiji je izboreno četvrtfinale protiv Italije (1:2), a malo je nedostajalo i za plasman u polufinale.

"Ostaje taj mali žal što nismo dobili Italiju, imali smo dvije vratnice i mogli smo do produžetka. No, i to je nogomet. Dva smo puta dali gol u zadnjim minutama, ovoga puta nismo", rezimirao je Franco Jelovčić, koji je u Antwerpenu postigao tri pogotka - po jedan Španjolskoj, Češkoj i Italiji.

U hrvatskom taboru ipak može prevladati zadovoljstvo učinjenim.

"Nisu se još slegli dojmovi, ali mislim da ćemo s vremenom biti svjesni da smo napravili dobar rezultat, da smo igrali dobro, da se dižemo svakim danom i da smo sve bliže svjetskoj eliti. Uz kvalitetan rad, jednog dana možemo dobiti i one najbolje", rekao je hrvatski reprezentativac.

Izabranici Mate Stankovića vjeruju kako će na budućim velikim natjecanjima Hrvatska ponovno igrati važnu ulogu te se boriti za najviše pozicije.

"Slijedi povratak u klubove i nastavak treninga. Reprezentacija se opet okuplja u svibnju. Moramo nastaviti dalje i nadati se da će ova generacija na idućim prvenstvima biti još bolja", zaključio je Franco Jelovčić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri