Prijateljska utakmica u St. Gallenu

Niko Kovač predstavio kandidate za susret sa Švicarskom

10.02.2014.

Niko Kovač predstavio kandidate za susret sa Švicarskom
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Niko Kovač objavio je u ponedjeljak popis kandidata za prijateljsku utakmicu sa Švicarskom, koja će biti odigrana 5. ožujka u St. Gallenu.

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu ovoga ljeta, gdje će Hrvatska u Skupini A odmjeriti snage s Brazilom, Kamerunom i Meksikom, izabranici Nike Kovača odigrat će 5. ožujka i prijateljski ogled s nacionalnom selekcijom Švicarske.

Susret se igra u švicarskom gradu St. Gallenu, na AFG Areni, s početkom u 20:30 sati. Okupljanje reprezentacije zakazano je u nedjelju, 2. ožujka. Dio igrača stići će u ponedjeljak, a u utorak se kreće na put.

"Pozvali smo 27 igrača iz organizacijskih razloga, s obzirom da će nam to biti jedino okupljanje prije početka završnih priprema za SP. Morat ćemo se cijepiti, imamo sponzorskih obveza te moramo dati igračima upute o svemu što nas čeka u narednim mjesecima i koji su im zadaci vezani uz fizičku spremu. U Švicarsku ćemo najvjerojatnije ići s 18 igrača, neće svi pozvani ići na put", objasnio je izbornik Kovač.

Među pozvanima su samo dvojica vratara. "Imam u glavi još dvojicu vratara, ali mislim da nam za ovu prigodu neće trebati", dodao je.

Neizbježno je bilo pitanje predstavlja li ovaj popis završni krug kandidata za svjetsku smotru u Brazilu.

"Nije to završni krug kandidata za SP. Imamo još vremena, ovo je naš trenutačni odabir. Imamo dobar uvid u stanje, oni koji su sada na popisu nisu fiksni putnici za SP, kao što nisu ni otpali oni kojih sada nema", odgovorio je Kovač.

Foto: Drago Sopta/HNS


"Do otvaranja s Brazilom imamo samo tri utakmice i nadam se da ćemo se kroz njih uigrati. Švicarska će biti dobra provjera, radi se o nositeljima na SP-u, a mi idemo po pozitivan rezultat i dobru igru. Vjetar u leđa uvijek je potreban", nastavio je hrvatski izbornik, koji je planirao i gledati derbi hrvatskog prvenstva na Kantridi između Rijeke i Dinama. "Nažalost, utakmica je bila odgođena. Svi su tu, svi se mogu ponuditi, pogotovo u takvim utakmicama, u kojima se vidi više nego kada igra prvi protiv zadnjeg", zaključio je.

Popis reprezentativaca za utakmicu sa Švicarskom:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Igor Bubnjić (Udinese), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa), Ivan Strinić (Dnipro), Hrvoje Milić (Rostov)

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Ivo Iličević (HSV), Mate Maleš (Rijeka), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Alves da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Hull City), Leon Benko (Rijeka), Ante Rebić (Fiorentina).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri