Pojačanje stručnog stožera

Andrej Panadić i Mario Cvitanović novi skauti reprezentacije

25.02.2014.

Andrej Panadić i Mario Cvitanović novi skauti reprezentacije
Foto: Drago Sopta/HNS

Andrej Panadić i Mario Cvitanović novi su skauti hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska nogometna reprezentacija od utorka ima dvojicu novih suradnika, Andreja Panadića i Marija Cvitanovića, koji će obavljati dužnosti skauta.

Andrej Panadić bivši je igrač zagrebačkog Dinama, kojega je napustio 1994. godine, te je potom branio boje Chemnitzera i Uerdingena, a pet je godina proveo u njemačkom velikanu HSV-u. Karijeru je završio u austrijskom Sturmu te japanskoj Nagoyi. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije nastupio je tri puta.

Mario Cvitanović u Dinamo je došao nakon početaka u Radniku, da bi potom igrao za Veronu, Veneziju, Genou, Napoli te belgijski Germinal Beerschot. Poslije kratkog povratka u Dinamo, zaputio se i u Njemačku te karijeru zaključio u Energie Cottbusu, a između 1998. i 2001. godine skupio je i sedam nastupa za Hrvatsku.

Dvojica skauta bit će prvenstveno zaduženi za snimanje hrvatskih protivnika, uključujući one na Svjetskom prvenstvu, te će uživo pratiti njihove utakmice.

"Zadovoljan sam postignutim dogovorom, posebno zato što se njihove nogometne filozofije poklapaju s onima stručnog stožera. Obojica su bili vrhunski profesionalci sa zapaženom karijerom i u inozemstvu, odlično razumiju nogomet te sam uvjeren da će stručnom stožeru davati vrijedne informacije", prokomentirao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri