Bayern nastavlja uvjerljivo

Mario Mandžukić ponovno strijelac i asistent

01.03.2014.

Mario Mandžukić ponovno strijelac i asistent
Foto: Drago Sopta/HNS

Odličnu je napadačku formu potvrdio Mario Mandžukić, u prvenstvenoj pobjedi svog Bayerna protiv Schalkea.

Bavarski nogometni div nije usporio niti u 23. kolu njemačkog nogometnog prvenstva. Na Allianz Areni uvjerljivo je svladan Schalke, a pitanje pobjednika odlučeno je već u prvom poluvremenu.

U trećoj minuti Bayern je poveo preko Alabe, a u 15. minuti hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić proigrao je Robbena, koji je precizan za 2:0.

Igrala se 24. minuta kada je Alaba ubacio pred vrata Schalkea, a Mandžukić je glavom postigao novi pogodak. Četvrti pogodak Bayerna ponovno je bio djelo Robbena.

U nastavku je Schalke uspio smanjiti rezultat, zahvaljujući autogolu Rafinhe, a konačnih 5:1 postavio je Robben, koji je s bijele točke upotpunio svoj hat-trick. Kazneni udarac iznudio je upravo Mandžukić, a zbog prekršaja na hrvatskom napadaču isključen je Papadopoulos.

Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta, a s 14 bundesligaških pogodaka dijeli drugo mjesto na ljestvici strijelaca s Ramosom iz Herthe. Lewandowski ima pogodak više, a Bayern na čelu poretka ima 20 bodova prednosti ispred drugoplasirane Borussije iz Dortmunda.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri