Švicarska kao proba za SP

Kovačić: "Hrvatska je na dobrom putu da postane odlična"

03.03.2014.

Kovačić: "Hrvatska je na dobrom putu da postane odlična"
Foto: Drago Sopta/HNS

Vratar Danijel Subašić i vezni igrač Mateo Kovačić razgovarali su u ponedjeljak u Zagrebu s predstavnicima medija.

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak će trenirati u Zagrebu, da bi se u utorak zaputila u Švicarsku, gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu u St. Gallenu protiv momčadi pod vodstvom Ottmara Hitzfelda.

Danijel Subašić, član francuskog Monaca, mogao bi dobiti određenu minutažu na vratima nacionalne selekcije.

"Uvijek se nadam da ću dobiti priliku, ali se ne opterećujem time. Znamo da je Pletikosa broj jedan u reprezentaciji, bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama", jasan je bio Subašić.

Monaco je u subotu poražen kod Saint Etiennea 2:0, a Subašić kaže: "Nije ugodno izgubiti utakmicu i primiti glup gol, ali to je život, to je nogomet i idemo dalje. Treba se vratiti na stare staze. Priče o dolascima drugih vratara u Monaco samo su me dodatno motivirale".

Foto: Drago Sopta/HNS

Protiv Švicarske neće biti lako, ističe: "Švicarska je dobra reprezentacija, ima igrače iz najboljih svjetskih klubova i pobijedila nas je u Splitu. Bit će teško, ali mi uvijek dobro igramo kada je teško. Bolje je igrati protiv boljih momčadi, sve je drugačije u pripremi utakmice i motiv je veći. Daleko je još do Svjetskog prvenstva, ali ovo je dobar uvod i priprema za Brazil".

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Hrvatska će igrati protiv domaćina, koji ne skriva da želi osvojiti još jedan svjetski trofej.

"Brazilski reprezentativni napadači su svjetski igrači i bit će izazov igrati protiv njih. Protiv Brazila se daje i više od 100 posto. Za Hrvatsku uvijek igramo srcem, ponosno i dajemo maksimum od sebe", naglasio je Danijel Subašić.

Mateo Kovačić, nogometaš Intera iz Milana, također se osvrnuo na svoju situaciju u klubu, u kojemu teško dolazi do minuta.

"Nisam očekivao ovakvu situaciju s obzirom da sam kod prošlog trenera igrao. Sada tek ulazim s klupe ili čak niti to, tako da je trenutak težak. Iskreno, samopouzdanje mi je palo, ali u Dinamu mi je trebalo vremena, pa tako i u Interu. Na meni je da radim kako bih se dokazao klupskom treneru, da se ponašam kako treba i pripremim se za Svjetsko prvenstvo. S Hernanesom još nisam pričao o utakmici s Brazilom", govorio je Kovačić.

Švicarska, koja će također nastupiti na Svjetskom prvenstvu, ima svoje adute: "Švicarska je pokazala da ima dobru momčad. Nitko ne može biti poput Brazila, ali ovo će biti dobra proba jer smo svi navikli igrati velike utakmice pred punim stadionima. Moramo ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno. Inler, Behrami i Džemaili su odlični u defenzivi, ali Shaqiri i Xhaka su tehnički jako potkovani i bit će najopasniji prema naprijed".

"Brazil je pak među najboljima na svijetu, ali dobro ćemo se pripremiti za to otvaranje i nadamo se dobrom rezultatu. Nismo Brazil i teško nas je uspoređivati, ali imamo tehničku potkovanost i kvalitete igrača poput Mandžukića, Modrića, Rakitića i na dobrom smo putu da postanemo odlična reprezentacija", zaključio je Mateo Kovačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri