U Virovitici otvoreno novo igralište

Šuker: "S ovakvih terena dolaze novi Modrići i Mandžukići"

18.03.2014.

Šuker: "S ovakvih terena dolaze novi Modrići i Mandžukići"
Foto: Kristijan Toplak

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker danas je u Virovitici otvorio novo igralište s umjetnom travom.

Prigodnom svečanošću obilježeno je otvaranje novog nogometnog igrališta s umjetnom travom kojeg su najvećim dijelom financirali Hrvatski nogometni savez i Grad Virovitica.

Igralište veličine 60x40 metara otvoreno je u sklopu sportskog kompleksa Vegeška, a na otvaranju su sudjelovali brojni uglednici iz političkog i sportskog života, uključujući govornike, predsjednika HNS-a Davora Šukera, predsjednika Županijskog nogometnog saveza i dopredsjednika HNS-a Đuru Bukvića i gradonačelnika Virovitice Ivicu Kirina.

Vrhunski opremljeni teren može se podijeliti u tri zasebna igrališta, a uz rasvjetu će biti moguće koristiti igralište i u večernjim satima kroz cijelu godinu.

Uz spomenute uglednike, na otvaranju su sudjelovali i dopredsjednici HNS-a Ante Vučemilović i Miroslav Uljan, saborski zastupnik Josip Đakić te brojni drugi lokalni političari i nogometni dužnosnici.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, naglasio je kako su ovakvi projekti misija Saveza:

"Bez obzira na to što HNS mora skrbiti o brojnim reprezentacijama, nikada se ne može umoriti u pružanju podrške, materijalne i svake druge, svim nogometnim sredinama u Hrvatskoj. Naime, na svjetska i europska prvenstva dolazi se preko baze, upravo s ovakvih terena. Daj Bože da i na ovom travnjaku izrastu novi Modrići, Mandžukići, Srne, Olići, jer će samo tako hrvatski nogomet ostati u samom svjetskom vrhu."

Foto: Kristijan Toplak

Dopredsjednik HNS-a Đuro Bukvić najavio je i nove slične projekte:

"Nećemo stati s ovakvim investicijama jer slične objekte želimo podići i u preostalim županijskim nogometnim centrima - Slatini, Orahovici i Pitomači. U tomu ćemo maksimalno koristiti sredstva EU fondova, pratit ćemo sve natječaje, a svakako neće izostati ni pomoć HNS-a, a sve to kako bi djeca u županiji imala iste uvjete kao i vršnjaci u velikim gradovima."

Predsjednik ŽNK Virovitice, Renato Romić, objasnio je koliko je ovakav projekt značajan klubu:

"Novo igralište za klub znači jako puno jer ćemo sada s brojnim selekcijama, posebice najmlađima, moći raditi kroz cijelu godinu i u svim terminima. Bez pomoći HNS-a, županijskog nogometnog saveza i grada Virovitice to bismo sami teško ostvarili. Vjerujem da sada možemo očekivati još bolje rezultate, a ovaj teren postat će svojevrsni nogometni rasadnik za našu najjaču, seniorsku selekciju."

Fra Vjekoslav Kocijan iz Župe sv. Roka blagoslovio je igralište, nakon čega je najmlađa selekcija ŽNK Virovitica, odradila kraći pokazni trening.

Fotografije: Kristijan Toplak

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri