Iznenađenje u Lučkom

Hrvatska U-19 osvojila veliki bod protiv Rusije

05.04.2014.

Hrvatska U-19 osvojila veliki bod protiv Rusije
Foto: Drago Sopta/HNS

U Lučkom su se susrele U-19 reprezentacije Hrvatske i Rusije, na početku završnih borbi za mjesto na europskoj smotri, a Hrvatska je priredila iznenađenje i zaslužila čestitke za vrlo vrijedan remi.

U-19: HRVATSKA - RUSIJA 0:0 (0:0)

Hrvatska: Bačić, Kojić (od 90' Sudan), Bojčić, Miočević, Stvorić, Stanić, Lubina (od 80' Parlov), Gaiser, Conjar, Bošnjak, Maltašić (od 86' Dujmović). Izbornik: Robert Krznarić.

Rusija: Ananjeva, Belomiceva, Andrejeva, Škvara, Piskunova (od 88' Solodkaja), Černomirdina, Berezina (od 70' Gejko), Samojlova, Tiriškina, Hotireva (od 46' Aniskina), Čunareva. Izbornik: Aleksandar Šagov.


U prvom kolu Elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo za nogometašice do 19 godina starosti, Skupina 2, Hrvatska je kao domaćin skupine ostvarila izvrstan rezultat odigravši 0:0 protiv vršnjakinja iz Rusije.

Ruskinje su bile bolje u prvom dijelu, no izabranice Roberta Krznarića dobro su se branile. Najbolju je šansu tik prije odmora propustila Andrejeva poslije akcije Černomirdine.

Foto: Drago Sopta/HNS

U nastavku je Hrvatska zaigrala znatno bolje i uspostavila ravnotežu, a posebno su dobre partije pružile Bačić na golu te Miočević, Maltašić i Stvorić. Ruskinje su imale više udaraca, dok je Hrvatska prijetila uglavnom iz protunapada.

Uz vrlo pohvalnu organizaciju NK Lučkog, odličnu je podršku pružilo i oko 200 gledatelja na tribinama.

U drugom susretu Skupine 2 Škotska je u Velikoj Gorici pobijedila Island rezultatom 5:1.

U ponedjeljak se u sklopu drugog kola sastaju Škotska i Hrvatska u Sigetu te Rusija i Island u Sesvetama. Na završnicu Europskog prvenstva putuju pobjednici šest kvalifikacijskih skupina te najbolji drugoplasirani (u ogledima s 1. i 3. reprezentacijom).

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri