Mlađe uzrasne kategorije

HNS izrazio želju za domaćinstvom europskih prvenstava

07.04.2014.

HNS izrazio želju za domaćinstvom europskih prvenstava
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez prijavio je Uefi interes za domaćinstvo dviju završnica europskih prvenstava za mlađe uzraste, u kategorijama U-19 i U-17 (Ž).

HNS je poslao pismo interesa za domaćinstvo Europskog prvenstva ženskih reprezentacija do 17 godina koje će se održati 2017. godine te Europskog prvenstva selekcija U-19 (M) u 2018. godini.

Hrvatska do sada nije bila domaćin europskih završnica u bilo kojem reprezentativnom uzrastu, no s velikim je uspjehom organizirala Europsko prvenstvo u futsalu 2012. godine kao i završnicu Kupa regija 2009. godine.

Hrvatski nogometni savez će tijekom jeseni ispuniti Uefine kandidacijske zahtjeve, a odluka o domaćinima spomenutih natjecanja bit će donesena u siječnju 2015. godine.

"Sigurni smo kako bi domaćinstvo ovih natjecanja bilo značajno za naš nogomet. Ne samo zbog očiglednog sportskog aspekta već i zbog nužnih ulaganja u infrastrukturu, kao i zbog organizacijskog iskustva koje bi nam takva natjecanja osigurala", izjavio je tehnički direktor HNS-a, dr. Romeo Jozak.

Mađarska, Grčka i Njemačka bit će domaćini spomenutog EP-a za U-19 reprezentacije u naredne tri godine, dok su Island i Bjelorusija domaćini EP-a U-17 selekcija (Ž) u 2015. i 2016. godini.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri