Ugledan gost u HNS-u

McVicar zadovoljan provedbom Uefine sudačke konvencije

23.04.2014.

McVicar zadovoljan provedbom Uefine sudačke konvencije
Foto: Arhiva HNS

Na poziv Komisije nogometnih sudaca HNS-a i referenta za razvoj suđenja Igora Pristovnika u Zagrebu je ispred Uefe gostovao Donald McVicar.


McVicar, koji je, između ostalih zemalja, nadležan za kontrolu Hrvatske u vezi provedbe potpisane Sudačke konvencije, gostovao je sredinom travnja u Hrvatskom nogometnom savezu.

Sastancima su prisustvovali izvršni predsjednik Damir Vrbanović, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Dušan Kukić, voditelj sudačkog odjela Ivan Košutić, nacionalni referent za razvoj suđenja Igor Pristovnik, sudački instruktor i međunarodni kontrolor suđenja Miroslav Vitković, FIFA sudac Marijo Strahonja i sudac iz talent programa Željko Frković.

Teme sastanaka bile su stanje i razvoj suđenja, provedba Uefine sudačke konvencije u Hrvatskoj, liste sudaca i kontrolora suđenja Prve HNL, sudački i fitness instruktori po županijama, tehnologija u suđenju i edukaciji.

Utvrđeno je kako je sudačka komisija IO-a HNS-a napravila velike pomake u posljednje dvije godine glede provedbe sudačke konvencije (odvajanje sudaca od nogometnih klubova Prve HNL, zapošljavanje osobe za provedbu konvencije, potrebne edukacije na seminarima, pokretanje županijskih sudačkih i fitness instruktora).

U završnom govoru naglasio je da ima određen broj elemenata koje treba poboljšati (brojnost na listama sudaca i kontrolora, talent i mentor program, bolja edukacija kontrolora suđenja na seminarima).

Izvršni predsjednik i ostali članovi delegacije Saveza zahvalili su McVicaru na dolasku, konstruktivnoj komunikaciji te dogovorili sljedeći dolazak za kraj 2014. godine.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri