Jozak i Mihačić predvodnici delegacije

Hrvatski treneri na Uefinoj edukaciji u Nyonu

25.04.2014.

Hrvatski treneri na Uefinoj edukaciji u Nyonu
Foto: Arhiva HNS

30-ak hrvatskih edukatora i trenera sudjelovalo je ovoga tjedna na Uefinoj trenerskoj edukaciji koja se održala u Nyonu.

U četiri dana intenzivnog rada polaznici su upoznali i doživjeli nove trendove u edukaciji i metodici treninga, ali i pokazali - kroz samostalne analize utakmica Lige prvaka i Europske lige te praktičnu prezentaciju trenažnog postupka koji su proveli na osnovu tih analiza - dio onoga što su naučili na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza i kroz vlastito iskustvo koje su stekli radeći u hrvatskom nogometu.

U Nyonu je boravila delegacija od 30-ak hrvatskih edukatora i trenera na čelu s tehničkim direktorom HNS-a, Romeom Jozakom i direktorom Nogometne akademije HNS-a Vatroslavom Mihačićem.

Uz njih, bili su tu predavači Nogometne akademije, Boris Kubla, Zdravko Marić i Branimir Ujević te polaznici VII generacije škole za UEFA PRO trenere: Nenad Baćina, Gordan Ciprić, Mario Cvitanović, Mario Despotović, Robert Kovač, Mario Kovačević, Miroslav Kuljanac, Mirko Labrović, Ivan Matić, Vjekoslav Miletić, Ivo Milić, Srđan Mladinić, Siniša Oreščanin, Teo Pirija, Dejan Računica, Darko Sudar Rajić, Damir Rubčić, Ivica Sertić, Mario Svaguša, Mario Tokić, Jurica Vučko i Zoran Zekić, kao i tehnički asistent Ivan Kepčija.

Uz hrvatsku delegaciju, na ovoj edukaciji sudjelovali su i predstavnici iz Bjelorusije, Danske i Rumunjske.

"Mislim da su ovakva iskustva neophodna u edukaciji i sazrijevanju jednog trenera. Ovakve razmjene iskustava daju mladim trenerima mogućnost samovrednovanja, kako postignutih znanja u okviru edukacijskog procesa tako i usporedbe vlastite trenerske filozofije s filozofijama koje diktira moderni nogomet", izjavio je direktor Nogometne akademije HNS-a Vatroslav Mihačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri