Popis od 23 imena

Brazilski izbornik objavio sastav reprezentacije za SP

07.05.2014.

Brazilski izbornik objavio sastav reprezentacije za SP
Foto: Getty Images

Brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari odredio je popis od 23 igrača koji će predstavljati zemlju domaćina na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska će prvu utakmicu na svjetskoj smotri odigrati na otvaranju prvenstva, 12. lipnja u Sao Paulu protiv domaćina Brazila, a brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari objavio je u srijedu koji će igrači konkurirati za nastup.

Scolari se oslonio ponajviše na nogometaše s kojima je prošle godine osvojio Kup konfederacija.

"Znam da će biti nezadovoljnih, to je normalno. Međutim, bilo je prilično lako odabrati ovu momčad. Brazil je 2002. godine bio iskusniji, ali ovi igrači igraju u vrlo jakim natjecanjima. Želim da svi krenemo u istom smjeru, a naša je obveza osvojiti naslov", prokomentirao je.

Brazil će uoči Svjetskog prvenstva odigrati prijateljske utakmice protiv Paname i Srbije, a u Skupini A sučelit će se, osim s Hrvatskom, i s Meksikom te Kamerunom.

Vratari: Julio Cesar (Toronto FC), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro).

Braniči: Marcelo (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Maxwell (PSG), Thiago Silva (PSG), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern), Henrique (Napoli).

Vezni igrači: Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Willian (Chelsea), Oscar (Chelsea), Hernanes (Inter), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City).

Napadači: Bernard (Šahtar), Neymar (Barcelona), Fred (Fluminense), Jo (Atletico Mineiro), Hulk (Zenit).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri