Trijumf protiv Cibalije

Dinamovi kadeti nakon jedanaesteraca do Kupa

08.05.2014.

Dinamovi kadeti nakon jedanaesteraca do Kupa
Foto: Drago Sopta/HNS

Kadeti zagrebačkog Dinama osvojili su Hrvatski nogometni kup nakon što su u finalu poslije jedanaesteraca pobijedili Cibaliju.

Dinamo je slavio iako je u drugom poluvremenu ispustio vodstvo od 2:0. Benković je na asistenciju Ćorića doveo Modre u vodstvo koje je udvostručio Kalaica u 35. minuti.

Ipak, Cibalia je zaigrala bolje u drugom dijelu te je u četiri minute uspjela doći do izjednačenja. Turčin je smanjio zaostatak Vinkovčana, a lijep pogodak za 2:2 postigao je Mauer.

Međutim, jedanaesterci su otišli na stranu Dinama - vratar Adrian Šemper obranio je dva udarca igrača Cibalije i tako postao Dinamov junak.

Trener Dinama Jozo Bandić čestitao je svojim mladićima:

"Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili iako se Cibalia nije predavala nakon vodstva od 2:0. Ostali su uporni do kraja, a jedanaesterci su uvijek priča za sebe. Mi smo ovaj puta bili mirniji i vjerujem da smo zasluženo osvojili Kup. Ovo je ekipa koja je zaslužila osvojiti trofej, dugo nismo imali generaciju s kojom je ovakav užitak raditi. Ovo im je nagrada za ono što svaki dan daju od sebe, čestitam im."

Finale Hrvatskog kupa, HNK Cibalia - GNK Dinamo 2:2 (5:6)

Pogoci: 0:1 Benković (7.), 0:2 Kalaica (35.), 1:2 Turčin (72.), 2:2 Mauer (75.)

Dinamo: Gujić (od 79. Šemper), Cerovec, Vujica, Moro, Kalaica, Benković, Fintić (od 45. Slunjski), Knežević, Miklić (od 74. Matić), Ćorić (od 73. Plantak), Rašić (od 59. Višić)

Trener: Jozo Bandić

Cibalia: Šubarić, Simonović, Jazvić (od 73. Matijević), Filipović (od 41. Rubić), Hodak, Uremović, Meštrović, Šorli (od 80. Oršolić), Martinković (od 41. Mlakić), Mauer (od 80. Topolovec), Turčin

Trener: Nenad Lušić

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri