"Iskupljenje" Hercigonje-Moulton

Landeka: "Zaslužena pobjeda, a ime Hrvatska poseban je motiv"

08.05.2014.

Landeka: "Zaslužena pobjeda, a ime Hrvatska poseban je motiv"
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska ženska reprezentacija slavi kvalifikacijsku pobjedu u Sloveniji, koju su prokomentirale igračice koje su se upisale u listu strijelaca.

Helenna Hercigonja-Moulton, Leonarda Balog i kapetanica Iva Landeka osigurale su Hrvatskoj slavlje u Ptuju. Izabranice Marije Margarete Damjanović nadjačale su domaćina, Sloveniju, rezultatom 3:0 i tako došle do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Bila je teška utakmica. Iako zvuči malo ironično, nismo odigrale kako znamo i možemo, no posrećilo nam se s tri gola odmah na početku pa smo mogle biti opuštenije i privesti utakmicu kraju. Ipak, svaka čast mojim suigračicama, mislim da smo zasluženo dobile", rekla je kapetanica Landeka, koja će zbog dobivenog žutog kartona morati propustiti naredni susret, gostovanje kod Republike Irske.

Osvrnula se i na podršku s tribina koju je Hrvatska imala na stadionu: "Uvijek je lijepo čuti naše navijače, posebna je motivacija čuti ime Hrvatska".

U reprezentaciju se nakon ozljede vratila Leonarda Balog te u desetoj minuti povisila na 2:0.

"Drago mi je da sam ponovno u reprezentaciji nakon dugo vremena, svaka utakmica za mene je sada velika. Svi uvijek dajemo sve od sebe, što se vidi iz današnjeg rezultata. Na kraju nam je ponestalo snage, ali izdržale smo", izjavila je Balog poslije susreta.

Prvi je hrvatski pogodak bio djelo Helenne Hercigonje-Moulton, koja kaže:

"Odlično se osjećam, ovo je moj prvi pogodak za reprezentaciju, odnosno iskupljenje za prijašnji autogol. Malo smo jače ušli u utakmicu od Slovenki, makar smo prilično ravnopravne ekipe. Kasnije su i one imale dobrih situacija, no sačuvale smo svoja tri boda".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri