Sevilla lovi novi europski trofej

Rakitić: "Ne želimo zastati u finalu"

11.05.2014.

Rakitić: "Ne želimo zastati u finalu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Rakitić povest će u srijedu svoju Sevillu u bitku za naslov pobjednika Europske lige, u Torinu protiv portugalske Benfice.

Nakon dramatične polufinale završnice protiv Valencije, Sevilla Ivana Rakitića iščekuje okršaj s Benficom u finalu Europske lige, kojemu će 14. svibnja domaćin biti talijanski Torino, odnosno stadion Juventusa.

"Bilo je to vrlo dugačko putovanje u Europskoj ligi i ne želimo zastati u finalu. Uz dužno poštovanje Benfici, mislim da niti jedna momčad ne želi ovaj trofej više od nas. Ovo je natjecanje vrlo važno i vrlo snažno, i nadam se da ćemo pobijediti i ispisati povijest", izjavio je hrvatski reprezentativac za službene Uefine stranice.

"Imamo široku bazu navijača koji nas svuda prate, a njihova je ljubav prema klubu impresivna", dodao je Rakitić.

Sevilla u svojim vitrinama ima već dva trofeja Kupa Uefe, iz 2006. i 2007. godine, te se Rakitić nada istovjetnom ishodu finala.

"Svi znaju svaki detalj o tome što se događalo u klubu. Svima je jasno koliko ovo natjecanje znači Sevilli, a osvajanje trofeja poseban je osjećaj, mi igrači živimo i treniramo za njega. Nadam se da će ovogodišnje finale završiti i kao ta dva", kaže.

Benfica je, međutim, itekako opasan protivnik.

"Benfica je vrlo iskusna momčad koja je igrala brojna finala. U potpunosti poštujemo njihovu kvalitetu, ali moramo misliti na sebe i ono što nam je činiti. Trener će pripremiti sve pojedinosti, a na nama je da budemo samopouzdani i spremni", najavio je Ivan Rakitić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri