Razmjena dresova

Jelčićev film predstavlja Hrvatsku u projektu za SP

12.05.2014.

Jelčićev film predstavlja Hrvatsku u projektu za SP

Svjetsko prvenstvo 2014. bit će najavljeno i filmskim projektom Short Plays, a među odabranim je redateljima i Bobo Jelčić.

Hrvatski kazališni i filmski autor Bobo Jelčić pozvan je predstavljati Hrvatsku u projektu Short Plays, u sklopu kojega će biti snimljen 31 kratki nogometni film kao uvod u nadolazeću svjetsku smotru u Brazilu.

Začetnik projekta Short Plays meksički je redatelj Daniel Gruener, a Jelčić - izabran od zagrebačke filmske kuće Spiritus movens - tako se našao u uglednom društvu redatelja s četiri kontinenta, među kojima je šest pobjednika filmskog festivala u Cannesu, četiri s filmskog festivala Sundance, kao i pobjednici Berlinalea, San Sebastiana i Venecije.

Filmovi će biti ponuđeni televizijskim kućama koje će imati prava na prijenos utakmica Svjetskog prvenstva, a cjelokupni bi projekt trebao biti dovršen do početka natjecanja.

Određeno je da kratki filmovi traju od tri do pet minuta i budu uglavnom bez dijaloga. Glavna je uloga u Jelčićevom filmu koji će nositi naslov Razmjena dresova pripala Ivani Krizmanić, dok će uz nju glumiti i članovi Diletantskog kazališta Pentravci iz Planinarskog društva Grafičar.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri