Fifina kazna ostaje na snazi

CAS odbio žalbu Josipa Šimunića

12.05.2014.

CAS odbio žalbu Josipa Šimunića
Foto: Drago Sopta/HNS

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) odbio je žalbu hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića na kaznu Fife od 10 utakmica zabrane igranja i pristupa stadionima gdje igra hrvatska reprezentacija.

FIFA je kaznila Josipa Šimunića zbog skandiranja "Za dom" nakon utakmice protiv Islanda u kojoj je Hrvatska osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo. Disciplinska komisija Fife ocijenila je takvo skandiranje diskriminirajućim te je Šimunića kaznila uistinu drastičnom suspenzijom.

Fifina Komisija za žalbe podržala je inicijalnu odluku Disciplinske komisije i odbila Šimunićevu prvu žalbu, nakon čega se hrvatski reprezentativac žalio Sportskom arbitražnom sudu u Švicarskoj.

Nakon saslušanja na kojem je, uz nekoliko svjedoka, sudjelovao i Šimunić, CAS je stao uz argumente Fife te je odbio Šimunićevu žalbu.

Slijedom toga, na snazi ostaje odluka da Šimunić 10 natjecateljskih utakmica ne može nastupiti za Hrvatsku, a tijekom tih utakmica zabranjen mu je i pristup stadionu.

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi Fife, Uefe i HNS-a po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka slijedi takvu politiku. Međutim, to neće promijeniti status koji je zaslužio sa 105 nastupa za Hrvatsku. Josip je dao važan doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će na Svjetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega", izjavio je nakon ove odluke CAS-a predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri