Bolji u izvođenju jedanaesteraca

Hrvatska krenula remijem protiv Švicarske

13.05.2014.

Hrvatska krenula remijem protiv Švicarske
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-16 reprezentacija ovoga tjedna nastupa na Uefinom razvojnom turniru u Švicarskoj, a svoj nastup otvorila je remijem od 2:2 s domaćinom.

Kako se prema pravilima Uefinih razvojnih turnira nakon neriješenih utakmica pucaju jedanaesterci (za pobjedu na taj način dobivaju se dva boda), Hrvatska je susret završila zadovoljnija zbog uspješnijeg izvođenja udaraca s bijele točke.

Momčad Luke Pavlovića pokazala je više od domaćina, od početka je bila opasnija ekipa na terenu. U 17. minuti Prugovečki je odlično proigrao Brekala čiji udarac teškom mukom zaustavlja švicarski vratar koji se istaknuo i u 35. minuti na odličan udarac Nikole Mora.

Ipak, minutu kasnije Hrvatska je povela. Brekalo je izveo udarac iz kuta, a glavom je najspretniji Branimir Kalaica koji zabija za 1:0.

Hrvatska je u 57. minuti udvostručila vodstvo. Na dodavanje Zenka, Brekalo je precizan s desetak metara za 2:0 Hrvatske.

Ipak, Švicarci se nisu predali te su u četiri minute došli do izjednačenja. U 75. minuti Martin Liechti zabio je za 2:1, a potom Vasilije Janjicic zabija s bijele točke za 2:2.

Hrvatska je zadovoljstvo pronašla u izvođenju jedanaesteraca, precizni su bili Kalaica, Zenko, Brekalo i Borovec, dok su Švicarci dva puta bili neuspješni - jednom zahvaljujući vrataru Šemperu, drugi puta zahvaljujući vratnici.

Hrvatsku još čekaju ogledi s Austrijom (14. svibnja u 14:30) te Republikom Irskom (16. svibnja u 10:00).

Hrvatska - Švicarska (U-16) 6:4 (2:2)
Kalaica 36., Brekalo 57. / Liechti 75., Janjicic 78.

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Prugovečki, Borovec, Kalaica, Soldo, Brekalo, Pasariček, Moro, Lovren, Crnički (još su igrali: Zenko, Blatančić, Čikvar, Majić, Sabolović)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri