Puni angažman na treninzima

Mandžukić: "Neće nam biti lako, no i mi smo dobri"

26.05.2014.

Mandžukić: "Neće nam biti lako, no i mi smo dobri"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mario Mandžukić morat će propustiti otvaranje Svjetskog prvenstva, ali bit će spreman za kasnije izazove u Brazilu. Za koje vjeruje da neće biti samo u grupnoj fazi.

Prvim pogotkom u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda u Zagrebu Mario Mandžukić usmjerio je Hrvatsku prema Brazilu, no potom je zaradio crveni karton i jednu utakmicu suspenzije.

"Bilo je u žaru borbe i ispalo je nespretno. Prvu ću utakmicu pratiti kao navijač, no bit ću spreman za ostale utakmice. Naravno da mi je žao, volio bih igrati svaki put, a pogotovo protiv Brazila na otvaranju. Ne vjerujem da ću biti nervozan čekajući Kamerun, sretan sam što predstavljamo Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu", komentirao je napadač njemačkog Bayerna svoju trenutačnu situaciju.

Iz Bundeslige poznaje i neke brazilske reprezentativce.

"Znam Luiza Gustava i Dantea, a Brazil nakon dugo vremena opet ima odličnu reprezentaciju. Neće nam biti lako, no i mi smo dobri. Pokazat ćemo na terenu da se možemo nositi sa svima, imamo stvarno dobru momčad. Skupina je jaka, ne smijemo nikoga podcijeniti - na Svjetskom prvenstvu nema lakih protivnika - a postavljeni je cilj prolazak skupine. Poslije je sve moguće", najavio je Mandžukić.

Na treninzima se nitko ne štedi, svi su svjesni da treba uložiti mnogo truda kako bi bilo prilike za slavlje na Svjetskom prvenstvu.

"U ovih par dana u Bad Tatzmannsdorfu vidjelo se da svaki igrač daje sve od sebe. Želimo li nešto postići, moramo se osjećati moćno, a takvi smo uvijek pružali dobre igre i ostvarivali dobre rezultate. Lijepo je biti u reprezentaciji, na pripremama za veliko natjecanje. Družimo se i smijemo poslije treninga", kaže.

Mandžukić, koji ističe kako je na svjetskim smotrama uz Hrvatsku uvijek simpatizirao i Njemačku, također ne kalkulira:

"Nisam se nikada bojao ozljeda, idem maksimalno u svakoj utakmici. Ako bih počeo razmišljati o ozljedama, vjerojatno bi me i zadesila neka. Srećom, zasad ih nemam".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri