Pao teret s leđa

Badelj: "Nije moglo bolje od otvaranja protiv Brazila"

26.05.2014.

Badelj: "Nije moglo bolje od otvaranja protiv Brazila"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ispunjenje klupskog cilja, ostanka u Bundesligi, olakšalo je život Milanu Badelju, koji je sada potpuno koncentriran na nadolazeći dvoboj s Brazilcima.

Njemački velikan HSV ove je sezone morao u razigravanje za ostanak u prvom razredu njemačkog nogometa. Momčad Milana Badelja i Ive Iličevića uspjela je u dvije utakmice protiv Greuther Fürtha zadržati bundesligaški status.

"Pao nam je teret s leđa, psihički se sada izvrsno osjećam. Na pripremama sam k tome okružen sjajnim nogometašima i odmah mi je sve mnogo lakše", konstatira Milan Badelj.

Badelj se nada kako će biti na konačnom popisu putnika za Brazil te će se pokušati nametnuti izborniku Niki Kovaču i za prvu postavu na otvaranju Svjetskog prvenstva 12. lipnja u Sao Paulu.

"Nisam strahovao za poziv na pripreme, vjerovao sam da ću biti među 30 pozvanih igrača. Konkurencija je velika - što je fenomenalno za Hrvatsku - ali ja sam samopouzdan i vjerujem da ću biti i među 23. Ima puno prostora za nagađanja o sastavu, ali to je izbornikova odluka. Na meni je da se probam nametnuti i ispuniti san o startanju protiv Brazila", rekao je.

Sve će oči biti uprte u Brazil i Hrvatsku, svjestan je Badelj, te je naglasio:

"Najvažnija je prva utakmica, a poslije ćemo razmišljati o Kamerunu i Meksiku. Otvaranje protiv Brazila je zapravo odličan ždrijeb, svi će nas gledati, a iznenađenja su u prvim utakmicama uvijek moguća. Nije moglo bolje".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri