Hrvatska nije došla samo na jednu utakmicu

Schildenfeld: "Imamo se pravo nadati"

09.06.2014.

Schildenfeld: "Imamo se pravo nadati"
Foto: Drago Sopta/HNS

Gordon Schildenfeld, stoper nacionalne selekcije Hrvatske, vratio se punom treningu i spreman je dati svoj doprinos u dvoboju s Brazilom.

Među hrvatskim reprezentativcima koji su tijekom proteklih dana imali zdravstvenih problema bio je i branič Gordon Schildenfeld, no on će sigurno biti na raspolaganju izborniku Niki Kovaču uoči otvaranja Svjetskog prvenstva u četvrtak.

"Odradio sam prvi trening poslije ozljede, sve je prošlo bez boli. Sve je super, dobro se osjećam. Moje je da radim, da dam sve od sebe. Maksimalno sam spreman, a izbornik će odlučiti tko će u prvu postavu. Budem li to ja, nema razloga da ne odradim svoj posao kako treba", objasnio je Schildenfeld.

"Prvi dan mi nije bilo svejedno, ali već idući sam osjetio da je bolje i da nije toliko strašno. Svi imaju san zaigrati na Svjetskom prvenstvu, naravno da sam sretan", dodao je.

U udarnoj jedanaestorici mogao bi činiti stoperski par zajedno s Vedranom Ćorlukom.

"S Ćorlukom se dobro slažem, znam kako se kreće i iza nas je Europsko prvenstvo koje smo dobro odigrali. Vidi se da se razumijemo", rekao je Schildenfeld.

Raste li nervoza kako se približava istrčavanje na teren u Sao Paulu?

"Iskusna smo momčad i nemamo problema s nervozom. Igrali smo već velike utakmice i jedva čekamo početak. Poštujemo Brazil, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali vjerujemo u sebe i imamo se pravo nadati. Pritisak je na njima, igraju kod kuće i žele trofej. Mislim da taj pritisak neće previše utjecati na njih, ali nadam se da možda malo ipak hoće. Utakmica s Brazilom bitna je i zbog stanja uma", kaže.

"Brazilski su napadači odlični, ali s izbornikom smo vježbali taktiku kako ih zaustaviti. Osim toga, mi uz Modrića imamo i druge kvalitetne igrače. Zaustave li Brazilci njega, imat ćemo još opcija", nastavio je hrvatski reprezentativac.

Vremenski uvjeti, kao ni treniranje, ne stvaraju probleme Kovačevim izabranicima, potvrdio je:

"Nismo došli odigrati samo jednu utakmicu, nadamo se prolasku skupine. Noge su poslije Bad Tatzmannsdorfa bile teške, no sada je svakim danom sve bolje".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri