Tko drži sredinu, drži konce igre

Rakitić: "Treba nam savršena izvedba, dat ćemo sve od sebe"

21.06.2014.

Rakitić: "Treba nam savršena izvedba, dat ćemo sve od sebe"
Foto: Drago Sopta/HNS

Ivan Rakitić kao novi član Barcelone najavljuje treće kolo Skupine A Svjetskog prvenstva, u kojemu se Hrvatska susreće s Meksikom.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić doputovao je na Svjetsko prvenstvo kao kapetan Seville, a potom je okončan njegov transfer u Barcelonu.

"Proveo sam prelijepe godine u Sevilli, doživio sam nešto što mnogi nogometaši nikada ne dožive. Zavolio sam taj klub, navijače i grad i zahvalan sam klubu na svemu. S druge strane, presretan sam što mogu napraviti novi korak u karijeri, u jednom od najvećih klubova na svijetu. Ljudi iz Barcelone bili su vrlo konkretni od prvog dana", prokomentirao je.

No, Rakitić je u potpunosti usredotočen na nastupe za nacionalnu selekciju i presudni okršaj s Meksikancima u ponedjeljak.

"Mogli bi odlučivati detalji, poput prekida ili protunapada. Meksiko je motorična momčad i morat ćemo se gusto postaviti. Izbornik je već rekao, kao u šahu, tko drži sredinu, drži i konce igre. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača i možemo se nametnuti", najavio je.

"Meksiko igra dobar nogomet, u obrani kao i u napadu. Bit će nam teško, ali želimo proći skupinu. Osim toga, Meksikanci moraju razmišljati i o nama. Pritisak je sličan kao i na otvaranju protiv Brazila, treba nam savršena izvedba", dodao je Rakitić.

Hrvatska će morati ponuditi maksimalni angažman želi li ostvariti svoj cilj i plasirati se u drugi krug.

"Jasno je da ćemo dati sve od sebe, znamo da nam treba pobjeda. Moramo biti spremni od početka do kraja, ne moramo pobijediti u prvih pet minuta. Moramo biti čvrsti da otežamo Meksiku put do našeg gola", kaže.

Hrvatska dobro raspoložena odlazi na put u Recife, naglasio je Ivan Rakitić:

"Opušteni smo, grč bi nam oduzimao snagu, a moramo biti maksimalno spremni. Razgovaramo i o drugim stvarima".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri