Brazil prvi, Meksiko drugi u skupini

Poraz u Recifeu: hrvatski oproštaj od SP-a

23.06.2014.

Poraz u Recifeu: hrvatski oproštaj od SP-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu te završava natjecanje u grupnoj fazi.

HRVATSKA - MEKSIKO 1:3 (0:0)
Svjetsko prvenstvo, Skupina A.
Arena Pernambuco, Recife.

Sudac: Ravšan Irmatov (Uzbekistan)

Strijelci: 0:1 - Marquez (72'), 0:2 - Guardado (75'), 0:3 - Hernandez (82'), 1:3 - Perišić (87')

Žuti kartoni: Rakitić (9'), Marquez (39'), Vazquez (66')

Crveni karton: Rebić (89')

Hrvatska: Pletikosa, Vrsaljko (od 58' Kovačić), Lovren, Ćorluka, Srna, Pranjić (od 74' Jelavić), Rakitić, Modrić, Perišić, Olić (od 69' Rebić), Mandžukić. Izbornik: N. Kovač.

Meksiko: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Moreno, Aguilar, Layun, Vazquez, Herrera, Guardado (od 84' Fabian), Dos Santos (od 62' Hernandez), Peralta (od 79' Pena). Izbornik: M. Herrera.


U utakmici u kojoj je tražila pobjedu za plasman u sljedeći krug natjecanja, Hrvatska je doživjela poraz na Areni Pernambuco u Recifeu. U trećem kolu Skupine A, bolji je bio Meksiko rezultatom 3:1.

Meksiko je zamalo poveo nakon 15 minuta igre, no Herrera je izvrsnim udarcem iz daljine pogodio okvir gola. Nedugo poslije i Peralta je mogao obradovati meksičke navijače, ali nije se najbolje snašao u kaznenom prostoru Hrvatske.

Hrvatska je uglavnom uzvraćala dalekometnim pokušajima, no udarci Pranjića, Perišića i Srne nisu pronašli cilj te se na odmor otišlo bez pogodaka.

Odluka je pala unutar deset minuta drugog poluvremena, između 72. i 82. minute. Prvo je iskusni meksički kapetan Marquez pogodio glavom nakon Herrerinog kornera, da bi samo tri minute poslije Guardado okončao protunapad za udvostručenje vodstva.

Treći je pogodak bio djelo pričuve Hernandeza, također glavom, nakon još jednog meksičkog udarca iz kuta. Hrvatska je uspjela postići počasni pogodak, u 87. minuti Rakitić je asistirao Perišiću koji prvi puta na prvenstvu matira Ochou. Mogao je Perišić na početku sudačke nadoknade i do drugog gola, ali toga je puta kao pobjednik izašao Ochoa.

Hrvatska je utakmicu završila s desetoricom na terenu, u samoj završnici Rebić je dobio izravni crveni karton zbog prekršaja.

U drugoj utakmici trećeg kola Skupine A Brazil je pobijedio Kamerun 4:1, uz dva gola Neymara te po jedan Freda i Fernandinha. Jedini strijelac za Kamerun bio je Matip. Brazil će s prvog mjesta u skupini na Čile, a Meksiko s drugog na Nizozemsku.

SP, Skupina A:
1. Brazil 7 (7:2)
2. Meksiko 7 (4:1)
3. Hrvatska 3 (6:6)
4. Kamerun 0 (1:9)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri