Izbornik za SN

Kovač: "Nastavit ću marljivo i profesionalno raditi svoj posao"

07.07.2014.

Kovač: "Nastavit ću marljivo i profesionalno raditi svoj posao"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske reprezentacije, Niko Kovač, dao je opširan intervju Robertu Matteoniju u jedinom hrvatskom dnevnom sportskom listu, Sportskim novostima.

Kovač se u otvorenom razgovoru osvrnuo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu gdje je Hrvatska s tri boda okončala svoj nastup u skupini A:

"Nismo ispunili naša očekivanja i nadanja, a to je prolaz u osminu finala. Imamo smo realno gledano tešku grupu i toga smo bili svjesni. Učinili smo sve što možemo da ostvarimo naš cilj, nažalost nismo uspjeli i preuzimam odgovornost za taj epilog. Međutim, kada podvučem crtu ispod pluseva i minusa našeg objektivnog učinka na Mundijalu, moja je ocjena prolazna."

Izbornik ne bježi od pogrešaka, no žalosti ga destruktivna atmosfera nakon ispadanja Hrvatske:

"Naravno da s ovim iskustvom ne bih ponovio poteze tijekom utakmice protiv Meksika. Vukao sam poteze u dobroj vjeri, pokazalo se da sam pogriješio. No, zar je ta kriva procjena dovoljna za ovakvu hajku na mene...?"

Međutim, kritike ga neće pokolebati, kaže Kovač za Sportske novosti:

"Uzmak? U životu sam uvijek bio borac, uporan i nitko mi ništa nije poklonio. Idem dalje uvjeren da smo na dobrom putu te da će reprezentacije uz podršku okruženja ispuniti očekivanja navijača i svih nas u nogometu."

Hrvatsku vrlo brzo očekuju Europske kvalifikacije za Euro 2016.:

"Nastavit ću marljivo i profesionalno raditi svoj posao, svjestan da se do željenih ciljeva ne dolazi preko noći, a ni lako. Pokrenuli smo neke nove stvari, a velika većina igrača uzvraća mi da osjećaju napredak i prepoznaju ideju onoga što želimo postići. Što je najvažnije, imaju vjeru u taj put. Mi smo u Brazilu primili šest golova i to je znak slabosti, kao što šest postignutih golova nagovještava vrijednost. Moramo realno procijeniti kako poboljšati te omjere i posljedično rezultat. Na tomu ćemo i te kako raditi u nastavku te sam uvjeren, već od jeseni, bitno napredovati."

Cijeli intervju izbornika Kovača možete pročitati u Sportskim novostima (izdanje 7. srpnja).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri