Povijesna polufinala

Njemačka i Argentina u finalu Svjetskog prvenstva

10.07.2014.

Njemačka i Argentina u finalu Svjetskog prvenstva
Foto: Drago Sopta/HNS

Reprezentacije Njemačke i Argentine odlučivat će o pobjedniku svjetske smotre u Brazilu, nakon pobjeda nad Brazilom, odnosno Nizozemskom.

Momčad Joachima Löwa ubilježila je povijesni rezultat u Belo Horizonteu, svladavši nacionalnu selekciju domaćina čak 7:1 i postigavši čak pet pogodaka u prvih pola sata utakmice.

Njemačku je u vodstvo doveo Müller u 11. minuti nakon kornera, a između 23. i 29. minute dva je puta pogodio Kroos, jednom Khedira i jednom Klose - koji je tako postao najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava, sa 16 pogodaka, jednim više od Ronalda.

U nastavku je šesti i sedmi pogodak za Njemačku postigao Schürrle, koji je ušao s klupe za pričuve, da bi u 90. minuti počasni pogodak za Brazil bio djelo Oscara.

U Sao Paulu, u dvoboju Nizozemske i Argentine, pogodaka nije bilo niti nakon 120 minuta igre - po prvi puta u polufinalu nekog Svjetskog prvenstva - te se moralo pristupiti izvođenju udaraca s bijele točke.

Argentinski vratar Romero obranio je udarce Vlaara i Sneijdera, dok su s druge strane pogađali Messi, Garay, Aguero i Rodriguez.

Finale je na rasporedu 13. srpnja na Maracani u Rio de Janeiru, a dan prije toga za treće će se mjesto boriti Brazil i Nizozemska u Brasiliji.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri