Ozlijeđen protiv Bayerna

Višemjesečna pauza za Perišića

29.07.2014.

Višemjesečna pauza za Perišića
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska reprezentacija neće moći računati na Ivana Perišića na početku predstojećih Europskih kvalifikacija nakon što je krilni napadač Wolfsburga ozlijedio rame u finalu Telekom kupa.

Dvoboj Bayerna i Wolfsburga u finalu Telekom kupa donio je loše vijesti za hrvatskog izbornika Niku Kovača i trenera Wolfsburga Dietera Heckinga - Ivan Perišić morao je u 21. minuti napustiti igru zbog ozljede koja se pokazala ozbiljnom.

Perišić je danas obavio specijalistički pregled u Münchenu koji je potvrdio početnu dijagnozu i potrebu za operacijskim zahvatom. Perišić će u srijedu biti operiran, a oporavak može potrajati do tri mjeseca. Jedan od najboljih igrača hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu propustit će, stoga, sami početak Europskih kvalifikacija. Hrvatsku, podsjetimo, ove jeseni čekaju dvoboji protiv Malte (rujan), Bugarske i Azerbajdžana (listopad) te Italije (studeni).

Telekom kup je, inače, osvojio Bayern pobjedom od 3:0 - dva pogotka postigao je Robert Lewandowski, a jedan Sebastian Rode.

Perišića je u 21. minuti zbog ozljede zamijenio Caligiuri, a nakon postavljene dijagnoze bilo je jasno da Perišića čeka relativno duga pauza.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri