"Stariji brat" Alenu Haliloviću

Rakitić: "Želim dokazati da sam spreman za ovaj izazov"

30.07.2014.

Rakitić: "Želim dokazati da sam spreman za ovaj izazov"
Foto: Drago Sopta/HNS

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije, Ivan Rakitić, trenira s Barcelonom te je iznio svoje dojmove nakon početka priprema.

Ivan Rakitić odrađuje pripreme s Barcelonom u Engleskoj te se prilagođava novoj sredini, u kojoj mu društvo pravi i mladi Alen Halilović, koji je priključen treninzima prve momčadi španjolske momčadi, pod vodstvom novog trenera Luisa Enriquea.

"Halilović je vrlo mlad i moj je cilj pobrinuti se da mu bude ugodno. I ja sam u novom klubu, ali neke igrače ipak već poznajem i govorim španjolski. Želim mu biti poput starijeg brata. Ne čude me njegove partije, samo je pitanje vremena kada će pokazati svoju kvalitetu i u natjecateljskim utakmicama. Siguran sam da će nam svima donijeti mnogo radosti", rekao je Rakitić o Haliloviću.

Ivan Rakitić je u Barcelonu stigao kao kapetan Seville, a sada želi još jedan korak naprijed u svojoj karijeri.

"Osjećam koliko sam veliki transfer ostvario. Marljivo radimo od prvog dana, a osnovna je ideja slična onoj u Sevilli. Naravno, zahtjevi su veći, a ja uživam u svakoj minuti. Dajem sve od sebe i želim dokazati da sam spreman za ovaj izazov".

Hrvatski reprezentativac može igrati na više pozicija u veznom redu te je uvjeren da će se Luis Enrique odlučiti za najbolju opciju.

"Dat ću 100 posto bez obzira na poziciju koji mi trener odabere. Želim pomoći momčadi i želim da Barcelona igra bolje", sažeo je Rakitić.

Novi su mu suigrači svjetske zvijezde poput Messija, Neymara i Suareza, a ostat će i španjolski veteran Xavi.

"Sjajno je što će Xavi ostati, on je simbol kluba. Nikada još nisam igrao s njime, ali vidim koliko je usredotočen na treningu. Mladi mogu učiti od njega i na terenu i van njega. Messi, Neymar i Suarez najbolji su igrači na svijetu i radujem se što će se uskoro priključiti", rekao je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri