Štimac: "Bodrenjem treba podržati reprezentaciju"

19.03.2013.

Štimac: "Bodrenjem treba podržati reprezentaciju"

U prostorijama kluba navijača Uvijek vjerni danas je održana konferencija za medije hrvatske reprezentacije.

Izbornik Igor Štimac poslao je jasan apel svim navijačima uoči vatrenog okršaja sa Srbijom:

 

“Želio bih uputiti apel svim hrvatskim navijačima kako u petak reprezentaciju trebaju podržati isključivo bodrenjem. Oni će nam biti najveći vjetar u leđa kako bismo ostvarili željeni rezultat u ovom povijesnom dvoboju. Neka stanu uz nas ljubavlju i podrškom prema našim igračima, a ne mržnjom prema protivniku!“

Na današnjoj konferenciji za medije, klub navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni uručio je nagradu Vatrena krila Mariju Mandžukiću za 2012. godinu. Popularni "Mandžo" je među glavnim uzdanicama hrvatske reprezentacije, a poput svih suigrača jedva čeka početak utakmice:

"Pozitivni pritisak postoji, ali u razgovoru sa suigračima vidim da i oni slično razmišljaju i kako jedva čekaju početak. Mislim kako će nam ova utakmica ostati upamćena do kraja života, a sve ćemo napraviti kako bismo je se kasnije s radošću sjećali."

Utakmici se veseli i vezni igrač Seville, Ivan Rakitić koji zna koliko je i ljudima u inozemstvu značajna hrvatska nogometna reprezentacija:

 

"Osjećam se dobro, lijepo, velika utakmica je pred nama. S reprezentacijom je uvijek igrati nešto posebno. Roditelji su ponosni i uvijek su uz mene, kao i čitava obitelj i svi prijatelji."

Izbornik Štimac nije želio detaljnije govoriti o prvom sastavu za utakmicu:

"Nema razloga žuriti, jer siguran sam da tko god istrči u petak pridonijet će učinku kakvog priželjkujemo. Svih 25 momaka dat će svu svoju dušu i tijelo kako bi hrvatskom narodu i navijačima u petak donijeli radost."

Prvi trening dodatno je razveselio izbornika jer je osjetio i na terenu dobru formu reprezentativaca:

"Izvrsno smo radili jučer, morao sam ih zaustavljati, kočiti, koliko su bili željni."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri