Prijateljski ogled

Azerbajdžanci bolji od hrvatske U-18 reprezentacije

02.08.2014.

Azerbajdžanci bolji od hrvatske U-18 reprezentacije
Foto: HNS

Hrvatska U-18 reprezentacija odigrala je u Austriji prijateljsku utakmicu protiv U-19 reprezentacije Azerbajdžana te je izgubila s 1:0.

Pod vodstvom izbornika Zorana Vulića, hrvatska U-18 reprezentacija pojačana s nekoliko igrača iz U-19 generacije ovoga tjedna nastupa u Austriji, a u prvom je susretu s 1:0 izgubila od godinu dana starije selekcije Azerbajdžana.

Jedini pogodak na utakmici pao je u 82. minuti kada je nakon centaršuta s lijeve strane Muradbayli ostao nečuvan na drugoj vratnici te zabio za pobjedu Azerbajdžana.

Hrvatska je tijekom utakmice propustila niz dobrih prilika, pa je tako u 8. minuti Dzaltin udarac blokirala suparnička obrana, a deset minuta kasnije Špoljarićev udarac nakon kornera obranio je azerbajdžanski vratar. Odmah potom Špoljarić je imao još bolju šansu, izbio je sam pred vratara nakon odličnog proigravanja Žilea, no i ovoga puta uspješniji je protivnički vratar.

U 28. minuti Benković je glavom pucao iznad gola, a u 59. minuti snažan udarac Bitunjca prolazi tik uz vratnicu.

Pogotkom nije urodila ni akcija Mudražije i Dzalta čiji je udarac obranio vratar, a u 89. minuti šansu za poravnanje propušta Benković, opet je Azerbajdžance spasio vratar.

Hrvatska će drugu i ujedno posljednju utakmicu na ovoj prijateljskoj turneji odigrati 5. kolovoza u 11 sati protiv Albanije.

Hrvatska - Azerbajdžan 0:1

Hrvatska: Buntić, Džijan, Žile, Mudražija, Kalaica, Benković, Fintić, Bitunjac, Dzalto, Špoljarić, Matić (još su igrali: Mikulić, Lucić, Čabraja i Miklić.

Izbornik: Zoran Vulić

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri