Četiri hrvatska kluba u ždrijebu

Rijeka, Hajduk i Split izborili play-off Europske lige

07.08.2014.

Rijeka, Hajduk i Split izborili play-off Europske lige
Foto: Drago Sopta/HNS

U trećem pretkolu Europske lige uspješna su bila sva tri hrvatska predstavnika, Rijeka, Hajduk i Split te će se boriti za mjesto u grupnoj fazi.

Momčadi Rijeke i Splita sačuvale su u četvrtak svoje prednosti iz prvih utakmica trećeg pretkola Europske lige, dok je Hajduk nadoknadio zaostatak iz Kazahstana.

Šahter iz Karagandija stigao je na Poljud s 4:2 u džepu, no Sušić i Maglica već su u prvom poluvremenu pogurnuli Hajduk prema prolazu. Potvrda slavlja stigla je u sudačkoj nadoknadi vremena, kada je Gotal realizirao protunapad za konačnih 3:0.

Split je gostovao u Odesi, kod ukrajinskog predstavnika Černomoreca, nakon pobjede 2:0 na Parku mladeži. Susret je završio bez pobjednika i bez pogodaka te je hrvatska momčad ostvarila zacrtani cilj i veliki uspjeh u klupskoj povijesti.

Rijeka je s Farskih Otoka donijela uvjerljivih 5:1 te je na Kantridi protiv Vikingura bez većih poteškoća odradila uzvratni susret. Nakon hat-tricka Jahovića i autogola Jacobsena, na semaforu je stajalo 4:0.

Ždrijeb četvrtog pretkola, posljednjeg prije natjecanja po skupinama, u kojemu će se tako naći Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split, na rasporedu je u petak, 8. kolovoza, s početkom u 13 sati.

Europska liga, 3. pretkolo, uzvratne utakmice:
Černomorec Odesa - Split 0:0 (ukupno 0:2)
Hajduk - Šahter Karagandi 3:0 (ukupno 5:4)
Rijeka - Vikingur 4:0 (ukupno 9:1)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri