Posljednji ispraćaj

"Postao je legenda još za života"

14.08.2014.

"Postao je legenda još za života"
Foto: Arhiva HNS


Rodbina, prijatelji, znanci i brojni sportski djelatnici oprostili su se po posljednji puta od Vladimira Beare, najboljeg hrvatskog vratara u povijesti.

Nakon podnevne komemoracije u Hajduku, klubu u kojem je Beara ostavio iznimno značajan trag, poslijepodne je na splitskom groblju Lovrinac sahranjen Veliki Vladimir, legenda Hajduka i hrvatskog nogometa.

Beara je, prema vlastitoj želji, na posljednji počinak otišao s lijesom omotanim u zastavu Hajduka, a ispratilo ga je veliko mnoštvo, uključujući predstavnike Hajduka, grada Splita, Torcide, Crvene zvezde, Dinama i splitskih olimpijaca.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza predvodio je predsjednik Davor Šuker, a viši savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, bio je među govornicima na sahrani:

"Napustio nas je čovjek koji je već za života postao legenda. No, danas tugu prvenstveno osjećamo jer je otišao veliki čovjek. Hrvatski nogomet dužan mu je uzvratiti za sav doprinos na jednostavan način - uspomenu na legendarnog Vladimira Bearu održati živom i za buduće generacije."

Tako je s mirnom, ponosnom i dostojanstvenom povorkom Veliki Vladimir otišao na posljednji počinak, uz pjesmu "Kada umren umotan u bilo".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri