18 odabranih

Gračan: "Latviju respektiramo, ali idemo po pobjedu"

22.08.2014.

Gračan: "Latviju respektiramo, ali idemo po pobjedu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska mlada reprezentacija u Latviji ima priliku osigurati prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini i tako nastaviti svoj put prema Europskom prvenstvu.

Hrvatska U-21 svladala je Latviju u Puli s 3:1 prošle godine, a s osvojenih 16 bodova drži prvo mjesto u skupini uoči svoje posljednje utakmice. Pobjeda u Jelgavi osigurala bi prvo mjesto Hrvatskoj i mjesto u dokvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Izbornik Nenad Gračan ovom je prigodom ostao bez nekolicine igrača koji su u kadru A selekcije, no vjeruje da 18 igrača koje je pozvao može ostvariti zacrtani rezultat:

"Naravno da je izbor A reprezentativaca utjecao i na naš popis, ali uvjeren sam da imamo selekciju koja može iznijeti teret ove utakmice. To su momci koji su upoznati s procesom rada, maksimalno su motivirani i znaju kakav je ulog pred nama. Utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, pobijediti i tako osigurati prvo mjesto u skupini."

Latvija je u posljednjem dvoboju s favoriziranom Ukrajinom pokazala da je ozbiljna ekipa, izgubila je tek u petoj minuti sudačke nadoknade:

"Latvijci su prilično agresivni, igraju direktno, s preskakanjem linija i ulaskom većeg broja igrača u završnicu. Moramo biti oprezni na odbijene lopte i tijekom prekida. Sigurno su momčad za respekt, ali nemamo razloga za strah - imamo kvalitetu, sigurno smo bolji od Latvije i tako ćemo se postaviti."

Izbornik Gračan pozvao je sljedećih 18 igrača:

Oliver Zelenika (Lokomotiva), Toni Gorupec (Lokomotiva), Antonio Milić (Hajduk), Dario Župarić (Pescara), Niko Datković (Spezia), Jozo Šimunović (Dinamo), Domagoj Pavičić (Lokomotiva), Josip Mišić (Osijek), Stipe Perica (NAC Breda), Mijo Caktaš (Hajduk), Ante Rebić (Leipzig), Dominik Livaković (Zagreb), Nino Galović (Split), Josip Čalušić (Lokomotiva), Filip Bradarić (Hajduk), Marko Rog (Split), Dražen Bagarić (Split), Petar Mišić (Lokomotiva).

Uz izbornika Gračana, u stožeru reprezentacije su trener Danijel Šarić, trener vratara Mladen Žganjer, kondicijski trener Mario Jovanović, liječnik dr. Tomislav Madžar, fizioterapeuti Mario Lazar i Tomislav Buljan, ekonom Milan Vincek, tajnik Zlatko Nakić, vođa delegacije Ivan Bedi i tehnički direktor Romeo Jozak.

U-21 reprezentacija okupit će se u Zagrebu 31. kolovoza u 18 sati, a utakmica u Jelgavi je na rasporedu 3. rujna u 17:00 sati po lokalnom vremenu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri