Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Pod pokroviteljstvom HNS-a

U Daruvaru započeo
nogometni kamp
nacionalnih manjina
RH

26.08.2014.
U Daruvaru započeo nogometni kamp nacionalnih manjina RH
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Daruvaru je u ponedjeljak s radom započeo trodnevni nogometni kamp nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj.

Oko 80 dječaka i djevojčica između 10 i 16 godina tri će dana sudjelovati na nogometnom kampu nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj pod motom "Loptom ujedinjeni protiv rasizma, nasilja, diskriminacije i siromaštva."

Hrvatski nogometni savez generalni je pokrovitelj prvog ovakvog nogometnog kampa u Hrvatskoj kojeg organizira nogometna škola Roma "Mala Barcelona". U organizaciji kampa pomogli su i grad Daruvar, NK Daruvar i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek.

"Hrvatski nogometni savez ovime pokazuje podršku organizaciji ovakvih događaja. HNS slijedi politiku Uefe koja teži razvijanju nogometa na najširoj osnovi i organizacija ovakvog kampa sigurno je jedan od koraka u tom smjeru", izjavio je tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak na otvaranju trodnevnog kampa.

Na otvaranju su bili prisutni i gradonačelnik Daruvara Dalibor Rohlik, predsjednik NK Daruvara Tihomir Horvat, saborski zastupnik Vladimir Bilek, koordinator kampa Tofko Dedić Toti i organizator Elmir Mehmedović, a tehnički direktor Jozak najavio je domaćinima i gostovanje hrvatske selekcije:

"Zahvaljujem se ljudima iz Daruvara, kako iz grada tako i iz nogometnog kluba, koji su pomogli u organizaciji ovog kampa. Prenosim pozdrave predsjednika Saveza, Davora Šukera, koji je najavio da će davanjem domaćinstva jedne utakmice hrvatske selekcije mlađih dobnih kategorija dati podršku razvoju nogometa u Daruvaru."

Još vijesti