Završni ispit mlade reprezentacije

Hrvatska U-21 u Latviji traži potvrdu prvog mjesta

03.09.2014.

Hrvatska U-21 u Latviji traži potvrdu prvog mjesta
Foto: Drago Sopta/HNS

Pred mladom hrvatskom nogometnom reprezentacijom posljednji je ispit u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo u Češkoj.

Izabranici Nenada Gračana u srijedu gostuju u Latviji, u svojoj završnoj utakmici kvalifikacija za europsku smotru igrača do 21 godine.

Eventualna pobjeda potvrdila bi osvajanje prvog mjesta u skupini i priliku da se kroz doigravanje ostvari veliki cilj ove generacije, plasman u Češku.

"Svi s velikom željom i velikim motivom čekamo utakmicu. Želja je ove generacije napraviti ono što dugo nismo, plasirati se na Europsko prvenstvo. Vodili smo cijele kvalifikacije i nadam se da ćemo tako i završiti", najavio je izbornik Gračan prije puta.

Hrvatska U-21 u dosadašnjem je dijelu kvalifikacija ubilježila pet pobjeda, uključujući i gostujuće protiv najvećih konkurenata, Ukrajine i Švicarske, te domaći poraz od Švicarske i domaći remi s Ukrajinom.

Latvija je svoje dvije kvalifikacijske pobjede ubilježila protiv Lihtenštajna.

"Latvija preskače igru, koristi duge lopte i mislim da smo bolji, ali to moramo pokazati. Moramo se čuvati prekida i udaljiti ih od vlastitog gola, time bismo napravili veliki dio posla. Ako odigramo kako možemo, neće biti problema", rekao je Gračan.

U rujnu 2013. godine, kada je Hrvatska bila domaćin, Latvija je svladana rezultatom 3:1, a pogotke su na stadionu Aldo Drosina u Puli postigli Jedvaj, Brozović i Perica, svi u prvom poluvremenu. Latvija je tek desetak minuta prije kraja ublažila poraz preko Reija.

Utakmica u Jelgavi počinje u 16 sati, a sudit će slovački sudac Peter Kralović.

Kvalifikacije za EP U-21, skupina 5:
1. Hrvatska 16 (7)
2. Ukrajina 13 (6)
3. Švicarska 12 (6)
4. Latvija 6 (6)
5. Lihtenštajn 0 (7)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri