Raspucani Pavlovićevi nogometaši

Četiri gola Hrvatske U-17 u prijateljskoj pobjedi nad Armencima

16.09.2014.

Četiri gola Hrvatske U-17 u prijateljskoj pobjedi nad Armencima
Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Luke Pavlovića vrlo su dobro odradili prvi prijateljski dvoboj protiv Armenaca te postigli četiri pogotka.

U-17: HRVATSKA - ARMENIJA 4:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 - Soldo (31'), 2:0 - Brekalo (58'), 3:0 - Majić (63'), 4:0 - Brekalo (73')

Hrvatska: Nevistić, Sabolović, Hudećek, Borovec, Kalaica, Soldo, Brekalo, Pasariček, Majić, Kotlar i Lovren. Izbornik: L. Pavlović


U prvoj od dvije pripremne utakmice prije kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska U-17 pobijedila je odgovarajuću selekciju Armenije.

Već u osmoj minuti zaprijetio je Majić glavom iz blizine, a nakon prodora Lovrena po desnoj strani samo minutu poslije dosuđen je kazneni udarac za Hrvatsku. Međutim, udarac Brekala obranio je armenski vratar Vardanjan.

Potom su Kalaica i Majić pokušali glavom, no obrana Armenije izbila je loptu s gol-crte, a zatim je po dodavanju Kalaice u polukontri Majić izašao sam ispred čuvara mreže i pucao tik pored vratnice.

Foto: Drago Sopta/HNS

Mreža se napokon zatresla u 31. minuti, kada se Majić na lijevoj strani oslobodio protivnika i dao povratnu loptu za Brekala. Njegov udarac završava u korneru, a na centaršut Lovrena nogom pogađa Soldo.

U nastavku je Hrvatska potvrdila pobjedu s tri nova pogotka.

Igrala se 58. minuta kada je akcija Lovrena i Majića završila kod Brekala, koji ostaje sam ispred Vardanjana i zabija za 2:0, a pet minuta poslije Borovec puca iz slobodnog udarca s 35 metara. Vratar odbija loptu, a Majić je glavom posprema u mrežu za 3:0.

Foto: Drago Sopta/HNS

Konačni je rezultat postavio Brekalo svojim drugim golom, u 73. minuti, nakon odlične akcije Hrvatske i asistencije Kalaice.

Druga će utakmica biti odigrana u četvrtak, 18. rujna, s početkom u 11 sati na stadionu u Lučkom.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri