Pogodak Lojne ipak nedovoljan

Hrvatska pružila dobar otpor Rusiji na kraju kvalifikacija za SP

17.09.2014.

Hrvatska pružila dobar otpor Rusiji na kraju kvalifikacija za SP
Foto: Drago Sopta/HNS

U svom završnom nastupu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, hrvatska ženska reprezentacija poražena je u Zagrebu od Rusije.

HRVATSKA - RUSIJA 1:3 (1:2)
Kvalifikacije za SP, Skupina 1.
Stadion Hrvatskog dragovoljca, Zagreb.

Sutkinja: M. Mularczyk (Poljska)

Strijelci: 0:1 - Pantjuhina (11'), 1:1 - Lojna (26'), 1:2 - Pantjuhina (34'), 1:3 - Terehova (77')

Hrvatska: Bačić (od 85' Horvat), Balog, Hercigonja-Moulton, Nevrkla, Baban, Landeka, Lojna (od 82' Andrlić), Žigić, Joščak, Conjar (od 46' Miočević), Šalek. Izbornica: M. Damjanović

Rusija: Kočneva, Petrova, Dmitrijenko (od 86' Kovalenko), Medved, Cibutovič, Makarenko, Terehova (od 81' Kostareva), Sočneva, Morozova, Pantjuhina, Korovkina (od 63' Pozdejeva). Izbornik: S. Lavrentjev.


Vrlo dobar nastup u Skupini 1 kvalifikacija za svjetsku smotru u Kanadi izabranice Marije Margarete Damjanović završile su na stadionu u Sigetu, gdje su Ruskinje potvrdile osvajanje drugog mjesta na tablici.

Pantjuhina je dovela gošće u vodstvo u 11. minuti, na dodavanje Sočneve, a Hrvatice su uzvratile u 26. minuti. Nakon slobodnog udarca Landeke, precizna je bila Lojna za poravnanje na 1:1.

Foto: Drago Sopta/HNS

Novu prednost Rusiji osigurala je Pantjuhina svojim drugim golom na utakmici, u 34. minuti, da bi domaće nogometašice bile blizu novom izjednačenju sredinom drugog poluvremena, kada je Šalek pogodila okvir gola. Konačni je rezultat postavila Terehova u 77. minuti.

U preostale dvije utakmice posljednjeg kola, Njemačka je pobijedila Republiku Irsku 2:0, a Slovenija je izbjegla zadnje mjesto pobjedom nad Slovačkom 2:1.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kvalifikacije za SP, Skupina 1:
1. Njemačka 30
2. Rusija 22
3. Republika Irska 17
4. Hrvatska 8
5. Slovenija 6
6. Slovačka 4

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri