Odluka Natjecateljske komisije

Utakmica Hajduk - Rijeka u predviđenom terminu

30.09.2014.

Utakmica Hajduk - Rijeka u predviđenom terminu
Foto: Drago Sopta/HNS

Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kako se utakmica 11. kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Rijeke treba odigrati u predviđenom terminu 5. listopada ove godine.


HNK Hajduk dao je prijedlog Natjecateljskoj komisiji da se utakmica 11. kola MAXtv Prve lige između Hajduka i Rijeke umjesto 5. listopada odigra 20. studenoga na stadionu Poljud, zbog radova na rekonstrukciji travnjaka glavnog terena stadiona Poljud koji zbog vremenskih (ne)prilika neće biti gotovi do termina predmetne utakmice.

Propozicijama MAXtv Prve lige utvrđeno je kako povjerenik za natjecanje može u opravdanim slučajevima (sudjelovanje klubova u Uefinim natjecanjima, vremenske nepogode i sl.) odobriti izmjenu dana i satnice odigravanja pojedinih utakmica na način da se iste odigraju najkasnije prije odigravanja utakmica sljedećeg kola, osim ako Natjecateljska komisija HNS-a iz opravdanih razloga ne odluči drugačije.

Natjecateljska komisija HNS-a utvrdila je kako zamjena travnjaka na terenu za igru neosporno ne predstavlja razlog više sile te da navedeni razlog nije opravdan da se utakmica odgodi i odredi odigravanje nakon odigranog prvog sljedećeg kola. Takvom odgodom, bez utvrđenih opravdanih razloga odgode, povrijedile bi se Propozicije koje je donio Izvršni odbor i kojih su se svi obvezni pridržavati te bi se dovelo druge klubove u neravnopravan položaj.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri