Osijek domaćin kvalifikacijske bitke

Uz podršku prema bodovima: Hrvatska čeka Azerbajdžan

13.10.2014.

Uz podršku prema bodovima: Hrvatska čeka Azerbajdžan
Foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Nike Kovača u ponedjeljak u Osijek traže pobjedu protiv Azerbajdžana kako bi nadogradili važan uspjeh u Bugarskoj.

Hrvatska - Azerbajdžan
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H
13. listopada 2014., 20:45.
Stadion Gradski vrt, Osijek

U svom trećem nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Hrvatska će ugostiti reprezentaciju Azerbajdžana, s kojom se još nije susretala.

Grad domaćin susreta bit će Osijek, a u hrvatskom taboru računaju na uobičajeno vatrenu potporu s tribina Gradskog vrta.

"Osjećamo da nas ljudi ovdje vole, da nas poštuju i da jedva čekaju da dođemo. Siguran sam da nam neće nedostajati sjajne podrške", rekao je reprezentativni vezni igrač i član europskog prvaka Real Madrida, Luka Modrić.

Momčad Azerbajdžana ne smije se podcijeniti, naglasio je izbornik Niko Kovač koji s maksimalnim poštovanjem pristupa svakom protivniku pa tako i sastavu pod vodstvom iskusnog njemačkog stručnjaka Bertija Vogtsa.

"Njegovo je znanje neupitno i Azerbajdžan u višegodišnjem Vogtsovom mandatu neprestano napreduje. Azerbajdžan će se sigurno dobro braniti i prijetiti u protunapadima te moramo biti oprezni, a u ovim su kvalifikacijama sve utakmice jako neizvjesne", upozorio je Kovač.

U svom prvom kvalifikacijskom susretu Azerbajdžan je na domaćem terenu poražen od Bugarske 2:1, a pogodak je primio u samoj završnici. Prije tri dana gostovao je kod Italije te je poražen istim rezultatom, golom Chiellinija desetak minuta prije kraja. Hrvatska na svom kontu ima šest bodova, uz pobjede nad Maltom (2:0) i Bugarskom (1:0), bez primljenog pogotka.

Luka Modrić i Marcelo Brozović, koji su imali manjih zdravstvenih poteškoća nakon susreta s Bugarskom, uspješno su se oporavili te obojica konkuriraju za nastup u početnoj jedanaestorici. U odnosu na utakmicu u Sofiji, za susret ne konkurira tek Nikica Jelavić, koji se u subotu povukao u reprezentativnu mirovinu.

Švicarsku sudačku postavu predvodit će Stephan Studer.

U Skupini H susreću se još Malta i Italija te Norveška i Bugarska.

Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H:
1. Italija 6 (4:1)
2. Hrvatska 6 (3:0)
3. Norveška 3 (3:2)
4. Bugarska 3 (2:2)
5. Azerbajdžan 0 (2:4)
6. Malta 0 (0:5)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri