Azerbajdžan pao u Gradskom vrtu

Šest golova izvrsne Hrvatske za slavlje i vodeću poziciju

13.10.2014.

Šest golova izvrsne Hrvatske za slavlje i vodeću poziciju
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je savršeni učinak u kvalifikacijskoj Skupini H. U Osijeku je ubilježila i treću pobjedu, uvjerljivo svladavši Azerbajdžan.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 6:0 (4:0)
Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H.
Stadion Gradski vrt, Osijek.

Sudac: Stephan Studer (Švicarska)

Strijelci: 1:0 - Kramarić (11'), 2:0 - Perišić (35'), 3:0 - Perišić (45'), 4:0 - Brozović (45+2'), 5:0 - Modrić (56' - 11m), 6:0 - Sadigov (61' - autogol)

Žuti kartoni: Ramaldanov (16'), Ramazanov (37')

Hrvatska: Subašić, Pranjić, Ćorluka, Vida, Srna, Rakitić, Modrić (od 60' Modrić), Brozović, Kovačić (od 24' Perišić), Mandžukić i Kramarić (od 76' Olić). Izbornik: N. Kovač.

Azerbajdžan: Agajev, Karajev (od 30' Ramazanov, od 41' Husejnov), Alahverdijev (od 67' Gulijev), Gusejnov, Sadigov, Medvedev, Ramaldanov, Abdulajev, Nazarov, Amirgulijev, Alijev. Izbornik: B. Vogts.


Samo tri dana poslije vrlo zahtjevne utakmice u Bugarskoj, Hrvatska je u Osijeku dočekala čvrsti Azerbajdžan te vrlo dobrim nastupom, uz sjajnu podršku s tribina, došla do nova tri boda.

Nakon što je Rakitić promašio vrlo izglednu priliku u osmoj minuti, želje za brzim pogotkom ostvarile su se u 11. minuti, kada je na prizemni centaršut kapetana Srne natrčao Kramarić i doveo Hrvatsku u vodstvo. Izabranici Nike Kovača nisu popuštali te je u 20. minuti Pranjić zatresao okvir gola, a jedina prijetnja Subašiću bio je udarac Alijeva pokraj gola.

Foto: Drago Sopta/HNS

Zbog ozljede je potom morao izaći Kovačić, a ulazak Perišića pokazao se punim pogotkom. Problema s ozljedama imali su i Azerbajdžanci. Izbornik Vogts morao je obaviti dvije zamjene, uključujući ulazak pa izlazak Ramazanova.

Igrala se 35. minuta kada je Rakitić ubacio iz prekida, a Perišić glavom proslijedio loptu u mrežu za 2:0, a isti je igrač, ponovno glavom, povisio na 3:0 u 45. minuti. Tada je asistent s lijeve strane bio Pranjić. Međutim, niti tu nije bio kraj. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, na Modrićevu loptu, precizan je bio i Brozović, koji je tako postigao svoj prvi pogodak u hrvatskom dresu.

Foto: Drago Sopta/HNS

U prvih petnaestak minuta nastavka Hrvatska je povisila svoju prednost na 6:0. Prvo je nakon prekršaja Alahverdijeva na Srni švicarski sudac pokazao na bijelu točku, a siguran je realizator bio Modrić. Potom je azerbajdžanski kapetan Sadigov, rekorder po broju nastupa, skrenuo Perišićevu loptu u vlastitu mrežu.

Šanse za sedmi pogodak imali su zatim i Rakitić i Kramarić, pri kraju utakmice i Halilović, a jedina je prava opasnost za Subašića u nastavku bio udarac Nazarova koji se odbio od Ćorluke i završio tik pored vratnice. No, rezultat se više nije mijenjao i slavlje na terenu, kao i ono na ispunjenim tribinama, moglo je početi.

Foto: Drago Sopta/HNS

Sljedeći je kvalifikacijski ispit Hrvatske gostovanje u Italiji, 16. studenoga u Milanu, a prije toga bit će odigran i prijateljski susret sa SAD-om, 12. studenoga u Londonu.

Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H:
Hrvatska - Azerbajdžan 6:0
Norveška - Bugarska 2:1
Malta - Italija 0:1

1. Hrvatska 9 (9:0)
2. Italija 9 (5:1)
3. Norveška 6 (5:3)
4. Bugarska 3 (3:4)
5. Malta 0 (0:6)
6. Azerbajdžan 0 (2:10)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri