Četiri gola u mreži Slovenije

23.04.2013.

Četiri gola u mreži Slovenije

Hrvatska U-20 selekcija pod vodstvom izbornika Nike Kovača slavila je danas u Ajdovščini protiv Slovenije s 4:1.

Po dobrom terenu, ali i po prilično teškim uvjetima za igru - nakon duge zime igračima se bilo teško naviknuti na ljetne temperature - hrvatska U-20 reprezentacija svladala je Sloveniju s visokih 4:1, pokazavši tako visoku realizatorsku kvalitetu u jednoj solidnoj utakmici.

 

Hrvatsku je u vodstvo doveo Niko Datković u 30. minuti, a već početkom drugog dijela prednost Hrvatske je sjajnim eurogolom udvostručio Antonini Čulina. Dobar dan igrača HNK Rijeke potvrdio je još jednim pogotkom Čulina u 66. minuti, a već pomalo ispražnjene Slovence dovršio je Luka Begonja u 71. minuti.

Andraž Žurej je minutu kasnije postigao utješni pogodak za Slovence koji su ovom prigodom morali priznati Hrvatskoj poraz.

Nakon utakmice, izbornik Niko Kovač izrazio je zadovoljstvo viđenim:

"Rezultat je na kraju dosta visok, ali mislim da smo zaslužili pobjedu gledajući svih 90 minuta. Vidjelo se da su se momci mučili s vrućinom i umorom, a zadovoljni smo i rezultatom i jednim dijelom igre. Sigurno je da možemo još napredovati, pa ćemo nastojati idući puta biti i bolji."

Razveselila ga je igra pojedinaca koji su prvi puta s reprezentacijom:

"Vidjeli smo danas da se Antonini odlično uklopio, odradio je posao kako smo i očekivali, pa smo u njemu dobili još jednog igrača. Isto vrijedi i za Čanađiju koji još igra i za mlađi uzrast, a koji je svoje minute kvalitetno iskoristio. Zadovoljan sam utakmicom, tako ćemo i nastaviti."

Hrvatska: Matej Delač, Niko Datković, Josip Čalušić, Dario Župarić, Matej Mitrović, Filip Mrzljak, Antonio Jakoliš, Marcelo Brozović, Stipe Perica, Hrvoje Miličević, Antonini Čulina (još su igrali: Simon Sluga, Mijo Caktaš, Josip Radošević, Igor Bubnjić, Dario Čanađija, Luka Begonja, Mario Šitum)

Strijelci: 0:1 Datković 30., 0:2 Čulina 47., 0:3 Čulina 66., 0:4 Begonja 71., 1:4 Žurej 72.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri