Počele pripreme U-17 reprezentacije

29.04.2013.

Počele pripreme U-17 reprezentacije

U nedjelju se u Zagrebu okupila hrvatska U-17 reprezentacija koja u svibnju nastupa na Uefinom Europskom prvenstvu u Slovačkoj.

Ispred zagrebačkog željezničkog kolodvora skupili su se mladići koji u Slovačku (5. - 17. svibnja) odlaze s velikim ambicijama. Izvrsna generacija pod vodstvom izbornika Ivana Gudelja potvrdila je izuzetan potencijal - naznačen već i ranije - osvojivši prvo mjesto u Elitnoj fazi natjecanja pored jakih reprezentacija Španjolske, Francuske i Belgije.

 

Taj uspjeh omogućio je Hrvatskoj plasman na samu završnicu na kojoj će se osam selekcija boriti za naslov najbolje u Europi. Hrvatsku ždrijeb nije pomazio ni na toj završnoj razini, smještena je u skupinu s Italijom, Rusijom i Ukrajinom, no Gudeljevi mladići pokazali su da se mogu nositi sa svakom reprezentacijom u Europi. Osnovni cilj u Slovačkoj bit će osvajanje barem trećeg mjesta u skupini koje donosi plasman na Svjetsko prvenstvo, ali izbornik ne bježi od bitke za polufinale - a nakon toga je sve otvoreno.

Izbornik Gudelj je na pripreme u Sv. Martin na Muri poveo 20 igrača, a do petka 3. svibnja kada reprezentacija kreće u Slovačku, skratit će taj popis za dva imena. Izbornika veseli što može računati na puni sastav, problema s ozljedama nema, a već je i samo okupljanje u Zagrebu pokazalo da među momcima vlada odlična atmosfera i da se vesele pokazati Europi koliko su snažni.

Na pripreme su pošli sljedeći igrači: Marko Marić (Rapid Beč), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Adriatic Split), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek), Robert Murić (Dinamo), Bojan Knežević (Dinamo) i Ante Blažević (Hajduk).

Uz njih će u Slovačku osim izbornika Gudelja putovati i Ivan Bedi kao vođa delegacije, treneri Dražen Madunović i Josip Omrčen-Čeko, Marijan Mrmić kao trener vratara, Dr. Želimir Orkić, fizioterapeut Dubravko Magić i tajnik reprezentacije Slaven Savić. Tomislav Buljan bit će fizioterapeut reprezentacije tijekom priprema, a Toni Modrić kondicijski trener.

Europsko prvenstvo selekcija do 17 godina, skupina B:
5. svibnja:
Rusija - Ukrajina 14.30 (Zlate Moravce)
Hrvatska - Italija 17.30 (Nitra)
8. svibnja:
Rusija - Hrvatska 14.00 (Zlate Moravce)
Ukrajina - Italija 18.00 (Nitra)
11. svibnja:
Ukrajina - Hrvatska 19.30 (Zlate Moravce)
Italija - Rusija 19.30 (Nitra)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri