Mandžukić i Bayern u finalu Lige prvaka

02.05.2013.

Mandžukić i Bayern u finalu Lige prvaka

Hrvatska će imati jednog predstavnika u finalu Lige prvaka nakon što je Bayern razbio Barcelonu i u uzvratnoj utakmici.

Ne samo da je lakoćom zadržao velikih 4:0 iz prve utakmice, Bayern je i u Kataloniji pokazao da je ovoga trenutka puno spremnija, raspoloženija i kvalitetnija momčad od Barcelone pobijedivši s 3:0 te se tako s ukupno gotovo nevjerojatnih 7:0 plasirao u finale.

 

Nakon izjednačenog prvog dijela, Bayern je ugasio sve nade Barcelone u 49. minuti nakon lijepog pogotka Arjena Robbena. Agonija Barcelone nastavila se autogolom Piquea, a posao je dovršio Müller u 76. minuti nakon ubačaja Riberyja.

Nakon što nije mogao igrati u prvoj utakmici zbog žutih kartona, hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić započeo je u početnoj postavi u uzvratu te je odradio izvrsnih 90 minuta. Mandžukić je perfektno odrađenim obrambenim zadacima, golemom trkom i dobrom suradnjom sa suigračima pokazao zašto je ovoga trenutka prvi izbor trenera Heynckesa.

Bayern će do naslova prvaka Europe koji mu je lani izmaknuo u finalnom raspucavanju protiv Chelseaja pokušati doći protiv rivala iz Bundeslige, dortmundske Borussije, koja je u utorak zadržala prednost od 4:1 iz prve utakmice protiv Reala.

Madrižani su uspjeli u završnici uzvratnog ogleda učiniti dvoboj neizvjesnim, pogocima Benzeme i Ramosa došli su nadomak velikog preokreta, no Nijemci su izdržali i tako osigurali prvo sve-njemačko finale u povijesti Lige prvaka. Luka Modrić odigrao je jako dobrih 90 minuta za Real, no Madriđani su ipak bili primorani žaliti za lošim nastupom u prvoj utakmici.

Finale je na rasporedu 25. svibnja na londonskom Wembleyju.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri