Inter ne pušta Matea Kovačića na SP

03.05.2013.

Inter ne pušta Matea Kovačića na SP

Mateo Kovačić neće biti lider hrvatske reprezentacije do 20 godina na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Usprkos maksimalnim naporima HNS-a i stručnog rukovodstva reprezentacije, milanski Inter odbio je dati dopuštenje Mateu Kovačiću za nastup na Svjetskom prvenstvu reprezentacija do 20 godina koje će ovoga ljeta biti održano u Turskoj.

 

Iako su predsjednik stručne komisije Romeo Jozak i izbornik Dinko Jeličić sredinom travnja u Milanu pregovarali s rukovodstvom Intera i ponudili milanskom klubu sve opcije - uključujući priključivanje Interovog kondicijskog trenera stožeru hrvatske reprezentacije - u Interu su iskoristili svoje pravo da ne dopuste igraču nastup na tom natjecanju.

Naime, klubovi nisu dužni puštati igrače na natjecanja ovog uzrasta čak ni kada se radi o razini svjetskog prvenstva, a kako u Kovačiću vide jednog od najvažnijih igrača momčadi iduće sezone, u Interu ne žele izlagati Matea dodatnim naporima neposredno prije početka priprema za novu sezonu.

U HNS je stigao i službeni dopis Intera kojeg prenosimo na hrvatskom jeziku u cijelosti:

Poštovani predsjedniče,

odgovaram na vaš ljubazni dopis od 5. travnja 2013. godine tek sada jer sam, kao što vjerojatno znate, u međuvremenu imao zadovoljstvo susreti se s g. Jozakom u Milanu.

Kao što sam obećao g. Jozaku, detaljno sam razmotrio situaciju igrača s tehničkim odjelom kluba i predsjednikom. Također smo razgovarali s igračem koji je pokazao iznimnu želju igrati za vašu reprezentaciju.

Kao što vjerojatno znate, mladić je počeo stalno igrati za nas. Doista smo sretni s njim. Međutim, kao što se uvijek događa s mladićima njegove dobi koji dolaze iz druge zemlje, doista se mora integrirati u grupu igrača prve momčadi. Zbog toga je za nas neophodno da sve treninge uoči sezone provede s prvom momčadi. To je iznimno važno za novog igrača, a naš klub je za posljednji tjedan lipnja dogovorio dodatno razdoblje za provedbu fizičkih i medicinskih testiranja personaliziranih upravo za njega, uoči početka predsezone.

Zbog svih ovih razloga - koje sam uvjeren da ćete razumjeti - naš klub ne može dozvoliti igraču da sudjeluje na U-20 Svjetskom prvenstvu u Turskoj. Doista smatramo da je razdoblje treninga u predsezoni fundamentalni trenutak za igrača dobi kao što je Mateo, koji je došao u naš klub prije tek četiri mjeseca. S druge strane, uvjereni smo da će njegov kvalitetniji trening tijekom ljeta biti presudan za njegov profesionalni napredak, a to je od interesa i klubu i vašem Savezu.

S poštovanjem,
Marco Branca
Tehnički direktor
F.C. Internazionale Milano S.p.A.

Uvažavajući ovakav stav Intera u kojem je Mateo Kovačić postao važan kotačić i u kojeg je Inter uložio velik novac, kao i da se u Milanu boje njegove ozljede i da ga ne planiraju prodavati pa im izlog SP-a nije potreban, rukovodstvo reprezentacije više neće inzistirati niti tražiti nastup Matea Kovačića u Turskoj.

Svjetsko prvenstvo u Turskoj na rasporedu je od 21. lipnja do 13. srpnja, a Hrvatska je smještena u skupinu s Urugvajom, Uzbekistanom i Novim Zelandom.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri