Hrvatska opet bez pogotka do boda

08.05.2013.

Hrvatska opet bez pogotka do boda

I u drugom nastupu na Europskom prvenstvu reprezentacija do 17 godina Hrvatska je osvojila bod u utakmici bez pogodaka.

Kao i na otvaranju protiv Italije, Hrvatska je protiv Rusije odigrala izjednačenu utakmicu koja je završila bez pobjednika, 0:0.

 

Još jednom je Hrvatska bila momčad s inicijativom u većem dijelu utakmice, no igrači od kojih se na ovom Prvenstvu najviše očekivalo, ofenzivci Halilović, Bašić, Brodić i Roguljić, nisu ni u drugih 80 minuta na turniru u Slovačkoj pronašli put do suparničke mreže.

Drugo kolo skupine B dovršeno je pobjedom Italije nad Ukrajinom s 2:1. Talijani su u završnici susreta preokrenuli vodstvo Ukrajine i tako izbacili Ukrajince iz kombinacija za polufinale, a Hrvatsku doveli u neugodnu poziciju - naime, eventualni remi Italije i Rusije u posljednjem kolu, uz postignute pogotke, izbacio bi Hrvatsku neovisno o raspletu susreta Hrvatska - Ukrajina. U slučaju pobjede Italije ili Rusije Hrvatskoj treba pobjeda nad Ukrajinom, dok u slučaju remija bez pogodaka Hrvatskoj igra uvjerljiviji trijumf od ovog talijanskog - ili s više razlike ili s više postignutih pogodaka.

Hrvatska bi bodom u susretu s Ukrajinom osigurala treće mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo.

Rusija je u ovaj susret ušla ohrabrena odličnim nastupom protiv Ukrajine (3:0), a prvih dvadesetak minuta prošlo je u "opipavanju" snaga, bez izraženijih prigoda s bilo koje strane.

I baš kao protiv Italije, najbolju šansu propustila je Hrvatska. U 29. minuti u odličnoj se prilici našao Josip Bašić nakon proigravanja Halilovića, no promašaj je potvrdio kako u Slovačku nije stigao u formi kakva ga je krasila za vrijeme Elitne faze.

Najbolju šansu Rusije propustio je Makarov u 52. minuti, a u tom razdoblju je nekoliko puta odlično reagirao i vratar Marić.

Izbornik Ivan Gudelj pokušao je promjenama u napadačkom dijelu igre razbuditi momčad, i iako je do kraja u (polu)prilike uglavnom ulazila Hrvatska - lopta nije mogla pored ruskog kapetana Mitrjuškina.

Pokušavali su Vojković, Roguljić, Brodić i Murić, no rezultat se nije mijenjao, pa je Hrvatska nakon dva kola na dva boda, nula postignutih i nula primljenih pogodaka.

Europsko prvenstvo reprezentacija do 17 godina, skupina B, 2. kolo:
Hrvatska - Rusija 0:0

Hrvatska: Marić, Stolnik, Mamić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Roguljić, Halilović, Vojković, Bašić (od 53. Murić), Brodić (od 62. Lulić).

Poredak:

Rusija 4 (3:0)
Italija 4 (2:1)
Hrvatska 2 (0:0)
Ukrajina 0 (1:5)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri