U Međugorju započele pripreme reprezentacije

27.05.2013.

U Međugorju započele pripreme reprezentacije

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se danas u Međugorju na početku priprema za susrete sa Škotskom i Portugalom.

Okupljanjem u Međugorju i prvim treningom započeo je prvi dio priprema hrvatske reprezentacije za kvalifikacijski ogled sa Škotskom (7. lipnja u Zagrebu) i prijateljsku utakmicu s Portugalom (10. lipnja u Ženevi).

U sportski centar u Međugorje i hotel Grande Casa stiglo je 19 igrača: Krešić, Tomić, Vida, Vrsaljko, Milić, Tomasov, Šimunić, Lovren, Jedvaj, Pavlović, Kovačić, Badelj, Ademi, Iličević, Halilović, Perišić, Sammir, Kranjčar i Jelavić. Vukojević, Olić i Eduardo pridružit će se suigračima u srijedu 29. svibnja, dok je zbog ozljede mišića otpao Mario Maloča.

Nakon prvog dijela priprema, reprezentaciji će se 3. lipnja u Zagrebu pridružiti Pletikosa, Subašić, Srna, Strinić, Rakitić, Schildenfeld, Mandžukić, Kalinić te Ćorluka i Modrić koji zbog kartona ne konkuriraju za susret sa Škotskom, ali će biti u kadru za dvoboj s Portugalom.

U opuštenoj atmosferi, izbornik Igor Štimac odradio je druženje s predstavnicima sedme sile, osvrnuvši se i na nesuđenu utakmicu sa Zrinjskim za koju Uefa nije dala suglasnost:

"Neugodno sam iznenađen, no moje želje su jedno, a odgovornost i nogometna hijerarhija drugo i to treba poštivati. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti gostovati u Mostaru. Mi ćemo se maksimalno otvoriti pučanstvu koje voli nogomet, nastojat ćemo pokazati treninge i biti dostupni navijačima. Ako bude moguće u subotu ćemo održati otvoreni trening za hrvatske navijače u Širokom Brijegu."

Izbornik je nekoliko puta naglasio koliko je njemu i reprezentaciji drago biti u Međugorju, a opisao je program priprema u prvom tjednu:

"Naš program će biti jednostavan, imat će ležeran karakter, radit ćemo jednom dnevno, ali ozbiljno. Imat ćemo u vidu koliko su igrači iscrpljeni, želja nam je regenerirati ih."

Uz pohvalu "europskom prvaku Mandžukiću koji je primjer za sve napadače kakav treba biti moderan napadač i kako se treba ponašati profesionalac", izbornik je ovako odgovorio na pitanje o usporedbi brončanih s aktualnom generacijom:

"Ne mogu se generacije uspoređivati, nogomet je potpuno drugačiji nego je bio prije deset godina. Može se uspoređivati rezultat - naša generacija je napravila rezultat koji ova tek mora dostići. No, i ova generacija napravila je neke stvari koje moja nije, kao što su pobjede u Makedoniji ili nad Srbijom."

Nakon okupljanja u hotelu, reprezentativci su odradili i lagani trening na kojem su imali prilike upoznati i novog člana stručnog stožera, Mišu Krstičevića, koji je priključen trenerskoj klupi nakon odlaska Igora Tudora na klupu Hajduka.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri