Promjene u kadru, pozvan Bubnjić

08.06.2013.

Promjene u kadru, pozvan Bubnjić

Izbornik Igor Štimac je zbog ozljeda zadobivenih u porazu od Škotske bio primoran napraviti određene promjene za susret s Portugalom.

Nakon neočekivanog i neugodnog poraza od Škotske, Hrvatska mora odraditi i prijateljsku obvezu protiv Portugala 10. lipnja u Ženevi.

Zbog ozljeda zarađenih u susretu sa Škotima, izbornik Štimac ostao je bez Stipe Pletikose, Gordona Schildenfelda, Eduarda da Silve, Nikice Jelavića i Marija Mandžukića, dok je slobodno dobio Josip Šimunić zbog skorih priprema Dinama za novu sezonu.

U reprezentaciju je pozvan standardni član mlade reprezentacije Igor Bubnjić. Također, momčadi će se priključiti Luka Modrić i Vedran Ćorluka koji zbog kartona nisu konkurirali za ogled sa Škotskom.

Nakon utakmice sa Škotskom, izbornik Štimac nije krio razočaranje i nezadovoljstvo prikazanom igrom:

"Ovo je bila neugodna utakmica za nas, s još neugodnijim rezultatom. Znali smo da nas čeka čvrst protivnik, ali nismo proveli u djelo ono što smo se dogovorili. Puno je bilo loših elemenata, nismo igrali dovoljno čvrsto i imali smo prespor protok lopte."

Iako je ovaj poraz nanio štetu hrvatskim izgledima za osvajanje prvog mjesta u skupini, izbornik traži od igrača da dignu glave:

"Škotima moramo čestitati i stoički podnijeti poraz jer se i u porazima stvaraju šampioni. Nećemo pognuti glavu, prihvatit ćemo kritike koje smo zaslužili i nastaviti raditi na ostvarenju našeg cilja, plasmanu u Brazil."

Reprezentacija putuje u Ženevu u nedjelju u 10 sati, a trenirat će u 18:30 na stadionu Frontenex. Prijateljski ogled s Portugalom na rasporedu je u ponedjeljak u 19:30 na Stade de Gen?ve.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri