Portugalcima zaslužena pobjeda u Ženevi

10.06.2013.

Portugalcima zaslužena pobjeda u Ženevi

U prijateljskom susretu odigranom u Ženevi pred desetak tisuća gledatelja, Hrvatska je izgubila od Portugala s 1:0.

Nakon šokantnog i demoralizirajućeg poraza od Škotske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, hrvatska reprezentacija je u Ženevi pokušala protiv jakog Portugala isprati gorak okus i u malo boljem raspoloženju dočekati jesenski nastavak kvalifikacija.

Izbornik Igor Štimac odlučio se za jednu malo oprezniju varijantu, svjestan snage protivnika, pa se u napadu našao usamljeni Ivica Olić, dok je po prvi puta reprezentativne minute upisao Hrvoje Milić, i to na poziciji lijevog veznog.

Hrvatska je u prvom dijelu igrom dobro parirala Portugalu, došla u nekoliko izglednih situacija, no većina dobrih prigoda pripala je opasnijim gostima.

U 18. minuti po prvi puta je ozbiljnije zaprijetio Cristiano Ronaldo, no na dobar ubačaj Coentraa nije uspio dobro reagirati, lopta mu je otišla iza leđa. Nepreciznim udarcem je uzvratio Iličević, a nakon pola sata igre dva puta je prijetio Olić, oba puta bez prave završnice.

U 36. minuti Portugalci su došli do vodstva. Veloso je odigrao povratnu loptu za Ronalda koji je strpljivo "povaljao" hrvatske braniče i prizemnim udarcem svladao Subašića.

Pet minuta kasnije Ronaldo je opet opasan, pucao je glavom i pogodio gredu, pa se na odmor otišlo s minimalnom prednošću Portugala.

Ronaldo je ostao u svlačionici, pa je hrvatska obrana lakše živjela u nastavku, no u napadu i dalje nije bilo dovoljno ideja da bi se probio portugalski blok. U 56. minuti Vierinha je pokušao glavom nakon kornera, no Subašić je dobro reagira.

U 50. minuti Alen Halilović postao je najmlađi debitant u hrvatskoj reprezentaciji, no ni on kao ni ostale Štimčeve izmjene nisu uspjele promijeniti značajnije odnose snaga na travnjaku.

Halilović je u 88. minuti opasno zaprijetio udarcem s vrha šesnaesterca, no lopta je fijuknula pored gola. Potom je izbornik dao nekoliko minuta i Igoru Bubnjiću koji je tako postao treći debitant na ovoj utakmici.

Portugal je tako bez većih problema zadržao stečenu prednost i upisao vrijedan prijateljski skalp nakon kvalifikacijskog trijumfa nad Rusijom, dok će Hrvatska povratak na pobjedničku stazu tražiti u prijateljskom ogledu s Lihtenštajnom 14. kolovoza.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri