S desetoricom poraženi od Paragvaja

18.06.2013.

S desetoricom poraženi od Paragvaja

Hrvatska U-20 selekcija odradila je posljednju provjeru prije početka Svjetskog prvenstva u Turskoj.

Hrvatska reprezentacija igrača do 20 godina poražena je s 2:1 u prijateljskom ogledu s Paragvajem, no konačni rezultat neće previše zabrinuti izbornika Dinka Jeličića s obzirom na razvoj utakmice.

Naime, Hrvatska je u većem dijelu utakmice bila bolja i dominantna momčad, posebno u prvom poluvremenu kada je igrao najbolji hrvatski sastav. U tom razdoblju Hrvatska je i došla do vodstva - u 9. minuti Ante Rebić je nakon lijepog solo-prodora zatresao mrežu Paragvajaca za 1:0.

Izmjene su u nastavku susreta usporile ritam utakmice, a kada se dvadesetak minuta prije kraja ozlijedio Matej Mitrović, Hrvatska je do kraja bila prisiljena igrati s deset igrača što je Paragvaj kaznio s dva pogotka u završnici susreta - zabili su Mathias Perez i Tonny Sanabria. Hrvatska je ipak u 90. minuti mogla do izjednačenja, no Pajačev udarac odsjeo je na vratnici.

Puno više od rezultata izbornika Jeličića zabrinula je ozbiljnija ozljeda Mitrovića kod kojeg se sumnja na oštećenje kolateralnog ligamenta zbog čega će vjerojatno uoči SP-a dođi do izmjene u hrvatskom sastavu.

Hrvatska - Paragvaj 1:2


1:0 Rebić 9./1:1 Perez 79., 1:2 Sanabria 83.

Hrvatska: Zelenika, Gorupec, Aleksić, Datković, Mitrović, Mrzljak, Čanađija, Miličević, Pjaca, Livaja, Rebić (još su igrali: Miloš, Šimunović, Miškić, Sluga, Livaković, Kovačić).

Nakon ove provjere u Antalyji, Hrvatska putuje u Bursu gdje igra sve tri utakmice u skupini F Svjetskog prvenstva koje počinje 21. lipnja.

Skupina F, raspored utakmica hrvatske reprezentacije:


23. lipnja, Bursa: Urugvaj - Hrvatska
26. lipnja, Bursa: Hrvatska - Uzbekistan
29. lipnja, Bursa: Hrvatska - Novi Zeland

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri