Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Nogometni teren kao mjesto poštivanja

Pokaži crveni karton
rasizmu!

15.10.2014.
Pokaži crveni karton rasizmu!
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U sklopu Uefine kampanje "Ne rasizmu!" i obilježavanja redovitih godišnjih Akcijskih tjedana prevencije rasizma i netolerancije na nogometnim stadionima, Hrvatski nogometni savez i klubovi MAXtv Prve lige uključit će se u akciju na utakmicama 12. kola koje je na rasporedu od 17. do 19. listopada.

Ove godine Akcijski tjedni prevencije rasizma i netolerancije na nogometnim stadionima održavaju se od 9. do 23. listopada u organizacije FARE-a (Football Against Racism in Europe), a HNS i klubovi MAXtv Prve lige sudjelovat će u akciji na utakmicama 12. kola.

Prije početaka utakmica, kod postavljanja momčadi na poziciju za rukovanje na terenu za igru putem razglasa pročitat će se prigodna poruka, a potom će na znak suca utakmice, igrači i suci podići kartone s porukom “POKAŽI RASIZMU CRVENI KARTON!”.

Putem razglasa na stadionima će se pročitati sljedeća poruka:

"Hrvatski nogometni savez i klubovi MAXtv Prve lige pridružuju se kampanji UEFA-e “NE RASIZMU!” i obilježavanju Akcijskih tjedana FAREnetwork u prevenciji rasizma i netolerancije. Podizanjem kartona s porukom “POKAŽI RASIZMU CRVENI KARTON!” igrači i suci iskazuju naš zajednički stav protiv rasizma i bilo kakvog oblika diskriminacije."

Ovim putem još jednom najoštrije osuđujemo rasističke incidente i ispade rasne diskriminacije i netolerancije te sve Vas, istinske ljubitelje nogometa i sporta, pozivamo da se distancirate od takvog načina ponašanja.

Nogomet zbližava ljude, neka nogometne utakmice budu mjesto uvažavanja i poštivanja svih sudionika, a sportski rezultat jedini kriterij za različitost na sportskim borilištima.

Još vijesti